Ми за єдину Україну, життя єдине віддали

  • 127

Фото без описуСьогодні, напередодні Дня Збройних Сил України,  відбулася щемлива зустріч міського голови Івана Коруда з родинами загиблих та померлих захисників України в російсько – українській війні. На зустрічі також були присутні керівники структурних відділів міської ради та бюджетних установ громади. Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули за незалежність та територіальну цілісність Батьківщини,  хвилиною мовчання.

Звертаючись до родин загиблих воїнів, міський голова Іван Коруд, зазначив, що кожен з полеглих вчинив подвиг, віддавши своє життя захищаючи нас і нашу державу. Відмітив, що ми у вічному боргу перед сім’ями загиблих, тому запропонував встановити меморіальні дошки на адмінбудівлях громади та закладах освіти в яких навчалися Герої, а також закріпити флагштоки на могилах загиблих, далі продовжив, що за ініціативи родин Героїв, можливе створення громадської організації. Також запевнив, що сім’ї  Захисників не будуть обділені увагою та  за потреби, їм буде надана кваліфікована підтримка та допомога  Овруцькою міською радою, бюджетними установами громади та ветеранськими організаціями. На завершення побажав присутнім здоров’я, миру, витримки та віри у Перемогу.

Зі словами підтримки до присутніх звернувся начальник  1 – го відділу Коростенського РТЦК  та соціальної підтримки, майор Ігор Кобельчук.  Болючими словами до присутніх  звернулася Матір загиблого Героя Юрія Башинського, Ольга Башинська. Пронизаний  душевними стражданнями прозвучав вірш із вуст Матері  загиблого Героя Сергія Пешка, Тетяни Пешко.

По завершенню урочистої частини зустрічі, доповідне слово було надано керівникам структурних відділів міської ради та бюджетних установ громади.