Перший форум відновлення в Україні відбувся на Житомирщині!

  • 76

Фото без описуСимволічно, що його провели саме в Житомирській області, де наші естонські партнери фінансують уже 2 проєкти з відновлення: дитячий садочок у Овручі та пошкоджений російською ракетою міст у Малині.

Організаторами виступили Міністерство інфраструктури України, Estonian Embassy in Kyiv та RISE Ukraine – Coalition for Reconstruction.

Вітали делегацію з Естонії на чолі з Міністром економіки та інфраструктури Естонії Riina Sikkut та Надзвичайним і Повноважним Послом Естонскої Республіки в Україні Kaimo Kuusk. Також від естонської сторони взяли участь у Форумі Міністер закордонних справ Естонії 2021-2022 років Eva-Maria Liimets, у онлайн-форматі Спікер Естонського Парламенту Riigikogu Юри Ратас – Jüri Ratas і Міністр закордонних справ Естонії Urmas Reinsalu.

Також у Форумі взяли участь представники посольств Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew, Посольство Угорщини, Київ / Magyarország Nagykövetsége, Kijev, Embajada de España en Ucrania, Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, Embassy of Sweden in Kyiv, Österreichische Botschaft Kyjiw / Austrian Embassy in Kyiv, Lietuvos ambasada Ukrainoje / Посольство Литви в Українi, Embassy of Latvia in Ukraine/ Посольство Латвійської Республіки в Україні, Embaixada de Portugal em Kiev / Посольство Португалії в Києві, Embassy of Denmark in Ukraine, Veleposlaništvo Slovenije v Kijevu – Посольство Словенії в Києві, Cyprus in Ukraine.

Попри те, що повномасштабна війна триває, відбудова України вже розпочалася. Це буде довготривалий і непростий період, адже ворог знищив і пошкодив чимало житлових будинків і об’єктів інфраструктури. На Житомирщині таких – близько 2800!

Та весь світ об’єднався аби допомогти Україні. Зокрема, Естонія взяла шефство над Житомирщиною у відбудові постраждалих від російської агресії територій.

Під час форуму підписали тристоронній Меморандум, між Житомирською ОВА, Овруцькою громадою та Естонським центром міжнародного співробітництва, який розпочинає реалізацію проєкту будівництва нового дитячого садочку в Овручі.

Попереду багато роботи, але ми переконані, що разом з нашими міжнародними друзями та партнерами ми здатні Перемогти, відновити нашу Незалежну квітучу Україну та, нарешті, повернути до дому мільйони наших громадян.