Звіт Ігнатпільського старостинського округу за підсутками роботи 2022 року

  • 355

ЗВІТ

старости Ігнатпільського старостинського округу № 19 Овруцької міської ради Коростенського району Житомирської області про проведену роботу за 2022 рік.

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я Лобик Сергій Анатолійович виконую доручення Овруцької міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснюю надання інформації та інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

На території Ігнатпільського старостинського округу діють наступні комунальні заклади, які є у підпорядкуванні Овруцької міської ради в кількості  закладів: Ігнатпільський Ліцей Овруцької міської ради, де навчається 165 учнів із яких 3 на індивідуальному навчанні.Ігнатпільський ЗДО «Струмочок», 34 дитини, сільська бібліотека, Ігнатпільський будинок культури. На території округу діє АЗПСМ КНП «Овруцький ЦПМСД» та ФАП с. Білокамінка.

Створено 3 ОСББ до яких входить 13 багатоповерхових будинків.За підсумками 2022 року на обліку особистих селянських господарств станом на 01.01.2022 року по Ігнатпільському старостинському округу №19 рахується дворів - 1046, з них 828 заселено; Кількість зареєстрованого населення становить – 1787 чол. з них 1485 дорослого населення, 302 дітей дошкільного та шкільного віку. Кількість фактично проживаючого населення становить 1178 осіб ( 953 дорослого населення і 234 дітей дошкільного та шкільного віку). Дітей під опікою і піклуванням – 5; дітей з обмеженими фізичними можливостями  – 3; Діти з багатодітних сімей – 45; Діти учасників бойових дій – 9; Діти, що прибули із зони АТО – 2; Діти СЖО сімей -   5; Діти, що виховуються одинокими матерями/батьками – 18. Кількість людей вікової категорії 90+ становить 15 осіб; 9 учасників/ліквідаторів аварії на ЧАЕС; 15 людей, які знаходяться на соціальному обслуговувані.

За 12 місяців 2022 року жителям округу надано наступні адміністративні послуги: Видача довідок різного виду – 910; Акти обстеження ЖПУ – 15; Зареєстровано/знято з місця проживання – 55 осіб; Загалом здійснено 324 нотаріальні дії; Оформлено 86 субсидій; Оформлено – 70 соціальних допомог та 130 пільг. Прийнято та розглянуто 136 звернень громадян; Надано 720 компенсацій за не харчування;  У співпраці з Овруцьким міським об’єднаним військовим комісаріатом вручено 75 повісток.  З 01.08.2021 року здійснено  платежів по вивозу ТПВ; 938 платежів по водопостачанню/водовідведенню.

З введенням воєнного стану в країні здійснено ряд заходів з укріплення оборони старостинського округу, цивільного захисту, громадської безпеки та порядку, захисту критичної інфраструктури, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.З початком російської агресії жоден працівник старостату, АЗПСМ Ігнатпіль, критично важливих об’єктів округу не виїхав, лишившись надавати підтримку і всебічну допомогу населенню, але рятуючись територію округу тимчасово залишило більш ніж 67 сімей, 13 дітей  до нині знаходиться за кордоном.

З початку вторгнення освітні заклади переведено на дистанційну форму навчання, за якої згідно з опитуванням батьків дистанційно в день навчається до 50 дітей.З ЗДО «Струмочок» 29 дітей знаходяться на території старостинського округу, 2-є ще перебувають за кордоном. З 01.03.2022 року і по даний час на території округу загалом зареєстровано 36 ВПО осіб, включи 9 дітей. Особам які мають статут ВПО на постійній основі надається підтримкам одягом, продуктами харчування, засобами гігієни, опалювальними матеріалами, розміщенням в житлових будинках (за наявності). Лише в період з вересня 2022 року по січень 2023 року завезено 17 машин опалювальних матеріалів 18 сім’ям з яких 4 надані ОМР, 13 забезпечені власними силами старостату. Допомога дровами надається і по даний час включно для жителів з низьким матеріальним забезпеченням.

На території округу сформовано добровольчий загін який діє і до сьогодні у складі ДФТГ.Для охорони важливих доріг і роздоріж, які ведуть до старостату та його населених пунктів, транспортних станцій, об’єктів критичної інфраструктури і ін.,здійснювались/здійснюються заходи з контролю за рухом транспорту, людей, їх перевірки та огляду.  Всебічно надавалась/надається допомога ЗСУ.

З запровадженням комендантської години встановлено спеціальний режим світломаскування та заборона перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. Населення округу інформоване про дії у разі виникнення або загрози надзвичайної ситуації, а також місця збору і евакуації із зон збройних конфліктів (з районів можливих бойових дій) у безпечні райони.

На виконання рішення Виконавчого комітету Овруцької міської ради щомісячно проводяться обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, одиноких матерів, громадян з інвалідністю і ін. На постійній основі приділяється увага та підтримка громадянам похилого віку різних соціальних категорій.

З перших місяців війни за підтримки волонтерів,  на постійній основі надавалась/ється продуктова підтримка незахищеним верствам населення округу (понад 150 сімей отримали продуктову допомогу).З 13.01.22-14.01.2022 року 47 громадян з низьким матеріальним становищем отримали продуктову допомогу. Для ВПО та СЖО осіб систематично надається продуктова підтримка міської ради. На постійній основі діяв волонтерський центр з безплатної роздачі дорослого і дитячого одягу при ЗДО «Струмочок» с. Ігнатпіль, а працівники ліцею організували допомогу ЗСУ у вигляді маскувальних сіток.

Через волонтерів надавалась/ється допомога засобами гігієни, памперсами, ліками, харчуванням для сімей з дітьми які не покинули межі округу з початком війни. 9 малюків отримали дитячі коляски трансформери. З 16.01.2022 по 18.01.2022 року більше 15 молодих сімей отримали допомогу памперсами, харчуванням, одягом, ліками для дітей.

На базі АЗПСМ, у співпраці з волонтерами, жителям старостату неодноразово надавалась підтримка населенню палицями для ходьби, лікарськими засобами для безплатної роздачі, включаючи антибіотики, астматичні та діабетичні препарати що були певний період відсутні в доступі.

Розпорядженням міського голови затверджено графік прийому громадян та визначено  дні прийому. За 12 місяців 2022 року прийнято 136 звернення  з проблемами різного характеру, розглянуто та вирішено 119,17 з них стосуються розчищення кладовища с. Рудня, вилову безпритульних собак, відновлення дороги до с. Павлюківка, що  перенесено на 2023 рік. За період 2022 року з метою наведення належного санітарного стану та забезпечення санітарно-епідеміологічного добробуту округу з технічною підтримкою  КП «Овруч» ліквідовувались стихійні сміттєзвалища в межах/за межами округу. Додатково облаштовано 2 сміттєві ями с. Ігнатпіль (вул. Коворот) та с. Семени (вул. Лісова) для ТПВ. Власними силами придбано фарбу для 28 контейнерів ТПВ в с. Ігнатпіль, 8-ми в с.Білокамінка та 7 вуличних смітників вздовж головних доріг с. Ігнатпіль.

Заключено договорів на вивіз ТПВ з 303 домогосподарствами. Та з 256 домогосподарствами по водопостачанню та водовідведенню. Загалом за бюджетний рік зібрано за водопостачання 161456 грн. Вивіз ТПВ 109697 грн. За заявами громадян кроновано 10 аварійних дерев і очищено 2 кладовища в с. Ігнатпіль (деревина завезена ВПО особам, СЖО сім’ям, особам з низьким матеріальним забезпеченням). На постійній основі проводиться розчищення майданчиків для збору ТПВ, узбіч доріг, паркової зони від чагарникової порослі, самосійних дерев, кущів, амброзії, трави до вивозу чого залучалась техніка ТДВ «Ігнатпільський кар'єр», КП «Овруч», Овруцький «Спецлісгосп».Розчищено та розширено механічним способом дорожнє покриття вулиці Залізнична, Річна с. Ігнатпіль (загалом очищено 8 вулиць). У весняний період (березень місяць) на вул. Вокзальна, Олександра Василенка, Шевченка здійснено ямковий ремонт асфальтною крихтою для чого використано 4 т матеріалу. В перших числах травня місяця грейдеруванням відновлено полотно доріг з щебеневою сумішшю та облаштовано додаткові відводи для води з дорожнього покриття вул. Молодіжна, Київська, Ваканська с. Ігнатпіль, під’їзд до с. Павлюківка, вул. Житомирська, Тетянчуки с. Павлюківка.На аварійно небезпечних ділянках доріг (включно по руху шкільного автобуса) та на головних перехрестях с. Ігнатпіль поновлено контейнери з піщано-солевою сумішшю.На звернення директорки Ігнатпільського ліцею до старостату надана допомога металевими трубами для облаштування опалення в підвальному приміщенні Ігнатпільського ліцею.

З метою забезпечення санітарно-епідеміологічного добробуту виконано ряд заходів з прочистки водогінної та  каналізаційної мережі с Ігнатпіль, від мулу, органічного засмічення, і ін. В літній період, за технічної участі КП «Овруч» розчищено оглядові колодязі, промито/прочищено дренажну мережу багатоповерхівок від затоплення стічними водами підвальних приміщень будинків.

На звернення до старостату мешканців і голови ОСББ надано лісопильні матеріали для відновлення 105 п/м паркану вул. Вокзальна.

З 02.11.2022 по 25.11.2022 року, дякуючи місцевим підприємцям, які надали лісопильні матеріали облаштовано новий дах КНС с. Ігнатпіль. За технічної участі КП Відродження розчищено прийомно-оглядовий колодязь КНС, виконано поточний ремонт обладнання, завезено дрова для опалення. На звернення жителів вул. Валерія Бочарнікова прокладено нову мережу з підключенням до системи водопостачання.

Дообстежено громадські колодязі на території округу, 7 з яких потребували відновлення. Відновлено: с. Семени -1, с.Ігнатпіль-3, с. Павлюки-- 2, с. Рудня 1. На 2023 рік перенесено питання виконання заходів з попередження підтопу вул. Центральна та Ваканська, прочищення дренажної труби на зазначеному вище перехресті доріг. Відновлення покриття даху  клубу с. Ігнатпіль та приміщення старостату.

 

З паовагою, староста Ігнатпільського старостинського округу № 19                            С.А. Лобик