Звіт Кирданівського старостинського округу за підсутками роботи 2022 року

  • 281

ЗВІТ

про роботу старости Кирданівського старостинського округу № 7

Корчемної Світлани Петрівни

за 2022 рік

      За звітний період у своїй роботі я, староста Кирданівського старостинського округу, керувалася Конституцією України; законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та іншими законами України; указами і розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, актами органу місцевого самоврядування, Положенням про старосту Овруцької об’єднаної територіальної громади та Регламентом виконавчого комітету Овруцької міської ради; виконувала доручення Овруцької міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, надавала інформацію та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень, приймала заяви, адресовані органам місцевого самоврядування та скеровувала їх за призначенням. Представляла інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів у виконавчих органах міської ради. Не допускала дій чи бездіяльності, які могли б зашкодити інтересам підвідомчого мені округу чи територіальної громади.

        Протягом 2022 року я була присутньою практично на всіх засіданнях виконавчого комітету та декількох сесіях Овруцької міської ради. Брала участь в онлайн-навчаннях та тренінгах для старост.

До Кирданівського старостинського округу входять села: Кирдани Корчівка, Дубовий Гай.

Віковий склад населення по Кирданівському старостинському округу: діти до 6 років – 86 дітей, діти шкільного віку - 191 дитина, працездатне населення – 844 особи, громадян пенсійного віку - 407 осіб. Всього населення — 1528 осіб. Всього по округу  881 господарство.

        На території Кирданівського старостинського округу надаються адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидій та різного виду допомог, здійснюється видача витягів про реєстрацію  місця проживання осіб, видача різного виду довідок, складаються акти тощо.

 

№ з/п

       Назва адміністративної послуги

Кількість послуг наданих за 2022 рік

1.

Видача різного виду довідок

1018

2.

Складено актів матеріально - побутових умов проживання

16

3.

Складено актів матеріально - побутових умов проживання та про фактичне проживання

21

4.

Видано витягів про реєстрацію місця проживання

141

5.

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання

68

6.

Нотаріальні дії

208

7.

Оформлення субсидій

57

8.

Соціальні допомоги

83

9.

Оформлення пільг

181

10.

Прийнято звернень

146

11

Компенсація за не харчування дітей

767

12

Зареєстровано ВПО

46

13

Всього

2731

14

Через ПК «Соціальна громада»

241

 

         Систематично ведеться облік та наповнюється Реєстр територіальної громади, зберігаються погосподарські книги усіх сіл по даний час. 

За звітний період надійшло вхідної та вихідної документації - 207. Протягом року складалася та подавалася звітність до відділів та структурних підрозділів міської ради, ЦНСП, ЦНАП. Здійснюється статистичний облік.

Згідно затвердженого графіка в населених пунктах проводивсь прийом громадян, збори громадян. Протягом 2022 року прийнято 146 звернень громадян, які розглянуті та вирішені у встановлений законодавством термін. Мешканці зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавались їм рекомендації та консультації, а при потребі — зверталася від імені жителів у відповідні органи за належністю.

На території старостинського округу  налічується 18  багатодітних сімей, 1 дитина, позбавлена батьківського піклування. Проживає 3 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. В них виховується 11 дітей. Дані сім’ї перебувають під пильним наглядом, регулярно проводиться обстеження, надавалась матеріальна допомога у вигляді продуктів харчування, одягу, канцтоварів, іграшок. Протягом 2022 року мною, як старостою, проводилися обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, громадян з інвалідністю, громадян, що потребують догляду та сімей, що потрапили в складні життєві обставини; брала участь у виїзних комісіях.

На території округу проживає 16 одиноких громадян похилого віку, яким регулярно надається допомога в благоустрої їх господарств, матеріальна допомога  у вигляді продуктових наборів. Працює соціальний робітник центру міської ради,  обслуговує 5 громадян похилого віку.

В старостинському окрузі  ведеться  облік військовозобов'язаних і призовників. Здійснюється оповіщення військовозобов’язаних, складаються списки  юнаків для прописки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО, бойових дій та прирівняних до них. Протягом 2022 року згідно розпоряджень 1 відділу Коростенського РТЦК та СП було вручено 475 повісток.

          На території Кирданівського старостинського округу розташовані комунальні заклади, які утримуються за рахунок Овруцької територіальної громади:

-   Кирданівський ліцей;

-   Кирданівський заклад дошкільної освіти;

-   Кирданівський будинок культури;

  • Корчівський клуб.

В кожному селі людям доступні медичні послуги - функціонують три фельдшерські пункти.

Здійснюють торгівлю, забезпечуючи продуктами харчування і господарчими товарами жителів старостинського округу, п’ять приватних закладів торгівлі.  Налагоджена виїзна торгівля.

На території старостинського округу здійснювалися заходи щодо функціонування водогінної мережі, постійно проводилася робота з населенням щодо зменшення заборгованості за централізоване водопостачання. Заключено 12 нових договорів по водопостачанню, зібрано кошти у сумі 512108 грн за спожиту воду. Проводили ремонтні роботи під час аварій на водогінній мережі.

На території с. Кирдани та с. Дубовий Гай встановлені контейнери для збору твердих побутових відходів. Забезпечується належний санітарно-технічний стан контейнерів та контейнерних майданчиків. Своєчасно збираються (кожної п’ятниці) відходи.

Кожного місяця працівниками округу розносяться квитанції та збираються кошти за сміття, водопостачання та водовідведення  в с. Дубовий Гай та Кирдани.

За звітний період на території старостинського округу проводились заходи по благоустрою. Вживалися заходи  з  упорядкування  стихійних сміттєзвалищ та сільських кладовищ. На кладовищах в с. Кирдани, с. Рулівщина та с. Корчівка проводився благоустрій, зокрема:  чистка від зарослей, вивіз сміття, зрізання аварійних дерев тощо.  Прводивсь ремонт бетонної огорожі, вхідної хвіртки на кладовищі в с. Корчівка та с. Кирдани. Прибрано та побілено на кладовищах 3 стелли. Прибрано та пофарбовано огорожу могил О.П.Добахової, постійно прибираються могили загиблих учасників російсько української війни, могили невідомих солдат, що загинули під час другої світової війни, братську могилу та хрестів-оберегів. На кладовищі в с. Кирдани зрізано 1 аварійне дерево, с. Корчівка - 14.   Встановлено 5 флагштоків з державними прапорами України на могилах українських воїнів.

Щомісячно прибираюся узбіччя доріг М-21, Овруч-Словечне та вулиці населених пунктів округу. Постійно прибираються автобусні зупинки.

Протягом 2022 року неодноразово було проведено грейдерування вулиць, організовано підсипання доріг відсівом вулиць в с. Кирдани. В зимовий період дороги розчищаються від снігу та підсипаються відсівом небезпечні ділянки.

В селах Дубовий Гай та Кирдани частково замінені труби центрального водопроводу, проводивсь ремонт каналізаційної системи.

З метою недопущення підтоплення будинків проводилось зрізання дерев та кущів в канавах для стоку води.

На території округу 4 дитячі майданчики. Постійно проводилось їх прибирання, скошувалась трава, проводивсь поточний  ремонт.

На території округу проводились толоки та постійно працівники брали участь у толоках на території Овруцької міської ради та інших старостинських округів.

Коли 24 лютого 2022 року в нашій країні розпочалась війна, працівниками округу надавалась всебічна допомога як військовослужбовцям так і населенню. Готували їжу та забезпечували харчування військових з початку війни по квітень 2022 року. Збирали гуманітарну допомогу для ЗСУ, надавали всебічну допомогу територіальній обороні. Надавали допомогу населенню: розвозили молоко, різні продукти харчування, ліки тощо. В період початку воєнних дій надходила велика кількість інформації, яка доносилась до відома мешканців старостату. Проводились збори. Також додатковим каналом комунікації для оперативного реагування та інформаційного охоплення більш широкого кола учасників були і зараз є групи створені Viber.

        В березні 2022 року внаслідок авіаудару було пошкоджено будинки жителів с. Кирдани, шкільне приміщення, приміщення будинку культури. Проводились обстеження господарств, надавалась необхідна допомога. Проводились ремонтні роботи за участю працівників комунальних підприємств міської ради, інших старостинських округів. Було перекрито дах, замінено вікна та двері в найбільш пошкодженому будинку (гр. Колосюка А.В.) за рахунок коштів, виділених міжнародними організаціями та з обласного бюджету. Перероблено веранду в будинку одинокої громадянки Вербицької В.П., Відремонтовано покрівлі в будинках гр. Корженко Н.В. та Баранівської М.В. Надавалась допомога в вирізуванні та заміні скла в пошкоджених вікнах постраждалих громадян.

На сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, зокрема, в особі дільничного офіцера, підрозділом пожежно-рятувальної частини, начальника 1 відділення Коростенського  РТЦК та СП,  спільно з якими вирішуються проблеми на території округу та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням громадського порядку на території старостинського округу та проводиться контроль за  станом виконання встановлених рішеннями ради правил із питань благоустрою території населених пунктів старостинського округу. Здійснюєся контроль щодо дотримання коменданських вимог під час воєнних дій.

Я хочу подякувати міському голові Івану Коруду, працівникам міської ради, депутатам міської ради, керівникам організацій, всім, хто підтримує нас, хто допомагає в цей непростий для нас час, тим, хто робить наш Кирданівський старостинський округ кращим.

 Староста Кирданівського

 старостинського округу № 7                                         Світлана Корчемна