Громадське обговорення щодо присвоєння Шоломківському ліцею Овруцької міської ради імені Юрія Башинського

  • 182

Фото без описуВідбудеться громадське обговорення щодо присвоєння Шоломківському ліцею Овруцької міської ради імені Юрія Башинського

Оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

                Відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів)  фізичних осіб,  ювілейних  та  святкових  дат,  назв і дат  історичних подій»,  Постанови Кабінету  Міністрів  України від 24.10.2012 року № 989 «Про затвердження Порядку  проведення  громадського обговорення під час розгляду  питань про присвоєння  юридичним особам  та об’єктам  права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать  фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат  історичних подій» передбачено  процедуру  присвоєння юридичним  особам  та об’єктам  права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій та затверджено порядок проведення громадського обговорення.  Згідно  зі ст. 6 вказаного Закону  необхідно подати узагальнені  зауваження і пропозиції,  що  надійшли під час  громадського обговорення. 

 У зв’язку з цим, подаємо  відповідну інформацію:

 1. Найменування організатора громадського обговорення: Виконком Овруцької міської ради.
2.Найменування
 
юридичної  особи, якій  пропонується  присвоїти  ім’я фізичної особи: Шоломківський ліцей Овруцької міської ради.

3. Ім’я  фізичної  особи, що пропонується  присвоїти юридичній особі:  Юрій Башинський.

4. Обґрунтування пропозиції:

Башинський Юрій Сергійович народився 08 грудня 1997  року в с. Шоломки Овруцької громади.

Здобував знання в Шоломківській ЗОШ І-III ст. (нині Шоломківський ліцей Овруцької міської ради), де навчався 11 класів до 2015 року.  Зарекомендував себе позитивно: він був здібним та жвавим. Брав активну участь у позакласних заходах, особливо у спортивних та військово-спортивних змаганнях. Захоплювався багатьма видами спорту.

Навчався в Немішаївському  агротехнічному  коледжі, на механічному факультеті. 13  липня 2019  року був призваний на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Військову службу проходив у місті Чернігів.

З 9 квітня 2021 року проходив службу за контрактом у складі 10 ОГШБ, 108 батальйону м. Чернівці ВЧ А – 3715 на посаді розвідника.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України 24 лютого 2022 р. Юрій, бувши справжнім патріотом своєї держави, справжнім воїном, залишаючись вірним присязі, без вагань боронив  рідну землю.

Він був прикладом мужності та патріотизму. Його мужність та самовідданість у боротьбі за незалежність України назавжди залишиться в нашій пам’яті.

Загинув 10 березня  2022  року, захищаючи волю та незалежність України, смертю  хоробрих під час обстрілу з боку рф поблизу н.п. Захарівка Київської області

Похований 2 жовтня 2022 року у рідному селі Шоломки Овруцької громади.

Був вірним та відданим військовій присязі та до останнього виконував свій військовий обов'язок. Користувався заслуженим авторитетом серед колег по службі.

Віддав власне життя за Україну та її народ.

Рішенням тридцять другої сесії Овруцької міської ради восьмого скликання від 24 листопада 2022 року № 1538 на честь пам’яті Юрія Башинського перейменовано вулицю в с. Шоломки.

Рішенням тридцять третьої сесії Овруцької міської ради восьмого скликання від 22 грудня 2022 року № 1586 Башинському Юрію Сергійовичу  присвоєно звання «Почесний громадянин м. Овруч» (посмертно).

Рішенням  виконкому Овруцької міської ради від 19.01.2023 року №741 було надано дозвіл на встановлення меморіальної дошки Башинському Юрію Сергійовичу (Шоломківський ліцей Овруцької міської ради).

 5. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи: Громадянин Дубенко Сергій Миколайович.

6. Строк, місце, час проведення заходів із громадського обговорення:

1. Форма громадського обговорення: громадські слухання (збори громадян, зустрічі з жителями Шоломківського старостинського округу)

2. Дата громадського обговорення: 03 квітня  2023 року

3. Місце проведення: с.Шоломки, с.Довгиничі, с. Збраньки, с.Слобода-Шоломківська

7. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): Усі пропозиції та зауваження подають у письмовій або усній формі протягом 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення (із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає) за адресою:  вул.Т.Шевченка, 31А,  м. Овруч, Коростенського  р-ну, 11101;

-  04053370@mail.gov.ua

- тел.: 04148-40436; (098)-038-7811; (097)-925-2623.

8. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: вул. Т.Шевченка, 31А,  м. Овруч, Коростенського  р-ну, 11101; 04053370@mail.gov.ua; тел.: 04148-40436; (098)-038-7811; (097)-925-2623.

 9. Прізвище, ім’я, по батькові особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Кващук Любов Миколаївна.

10. Строки і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: Після отримання висловлених пропозицій та проведення аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Овруцької міської ради та в друкованому ЗМІ – газеті «Зоря». Обговорення проводиться упродовж двох місяців.