Музикотерапія для дітей з особливими освітніми потребами

  • 171

    Фото без описуМузична терапія посідає важливе місце у системі психокорекційної допомоги дітям з особливими освітніми потребами. Музикотерапія  – це простір, в якому діти вчаться розвивати слухові відчуття, естетичний смак, увагу та пам'ять. Тому 17 лютого 2023 р. на базі Овруцької музичної школи відбувся пізнавально –  інформаційний музичний захід «Веселкова музикотерапія» для дітей з особливими  освітніми потребами. Зустріч підготували викладачі Овруцької музичної школи. На заході також були присутні батьки дітей та фахівці Овруцького інклюзивно – ресурсного центру.

    Атмосфера у залі панувала дружня. Свої творчі вміння та досягнення юні таланти відкрили на повну, продемонструвавши яскраву концертну програму. Кожен виступ був неймовірно щирим, теплим та світлим.

    Зі сцени юні віртуози презентували глядачам свої найкращі музичні номери, що дивували майстерністю виконання. Чарівні мелодії глядачам дарували: Владислав Цветков, Альона Шелест, Анастасія Рябоконь, Максим Мошковський, Богдан Завадський, Данило Шваб, Тимофій Кобилинський, Дмитро Царюк, дует акордеоністів: Дар’я Ожик та Дмитро Шубенок, інструментальне тріо: Вероніка Левківська, Софія Левківська та Олександра Тішина.

 

    Директор КУ «Овруцького ІРЦ» Ірина Шадура відмітила, що такі зустрічі важливі для дітей, тому сподівається, що вони стануть традиційними для обох закладів.

 

    Директор музичної школи Віктор Ткаченко привітав шанувальників музики та  щиро подякував юним музикантам за їх  високий рівень виконавської  майстерності.

 

    Волонтери Галина та Василь Цветкові передали дітям подарунки від ЦЕРКВИ ХРИСТИН ВІРИ ЄВАНГЕЛЬСЬКОЇ ”НЕПОХИТНА ОСНОВА”.

   На завершення всі  присутні заспівали відому пісню «Ой у лузі червона калина».

   Це було неперевершене свято для душі.