Зустріч Овруцького міського голови  Івана Коруда з підприємцями громади

  • 128

Фото без опису17 лютого 2023 р.  відбулася зустріч Овруцького міського голови  Івана Коруда з підприємцями громади за участі начальника Коростенського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Житомирській області Галини Воробей; консультанта роботодавця Овруцького Управління Коростенської філії Житомирського обласного Центру зайнятості Юлії Євтушенко; керівника Овруцької філії АТ «Ощадбанк» Марії Корженко; начальника відділу регулювання земельних відносин Павла Черниша та головного спеціаліста відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Юлії Чичирко.

Начальник Коростенського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Житомирській області Галина Воробей надала присутнім інформацію щодо податкового зобов’язання.

Консультант роботодавця Овруцького Управління Коростенської філії Житомирського обласного Центру зайнятості Юлія Євтушенко ознайомила присутніх з новою програмою «Власна справа: мікрогранти»

Керівник Овруцької філії АТ «Ощадбанк» Марії Корженко зосередила увагу присутніх на тому, що отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці для розвитку свого бізнесу, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності для започаткування власної справи, щоб отримати кошти потрібно: подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт «Дія».

Начальник відділу регулювання земельних відносин Павло Черниш повідомив щодо надання в оренду сільгоспвиробникам наявних у старостинських округах вільних земельних ділянок.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Юлія Чичирко продемонструвала презентацію щодо актуальних грантових програм від держави та Міжнародних донорських організацій, озвучила про механізм надання допомоги бізнесу.

Також прозвучала низка пропозицій  від підприємців. Відбувся відвертий  та змістовний діалог між учасниками заходу. Обговорено додатково ряд важливих питань щодо умов роботи підприємців, тому що важливо підтримувати баланс  між бізнесом та громадою.

«У важкий для України час, наша робота має бути згуртована. Немає окремо влади, громади та бізнесу. Тільки завдяки згуртованості ми будемо єдині та рухатимемося вперед до спільної мети: перемоги над ворогом. Спільно створюємо нові можливості для розвитку бізнесу та привабливості інвесторів. Треба й надалі підтримувати партнерство сторін, якщо хочемо отримати хороший результат.» - у підсумку зазначив міський голова Іван Коруд та подякував присутнім за підтримку громади та ЗСУ, яку вони надають з першого дня повномасштабної російсько – української війни.

Зустріч була плідною, разом дійшли висновку щодо подальшої співпраці.