В Овручі біля стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» відбувся урочистий мітинг вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

  • 552

Фото без опису20 лютого, в Овручі біля стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» відбувся урочистий мітинг вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

На площі Свободи зібралися керівництво міської ради, на чолі з міським головою Іваном Корудом, працівники структурних підрозділів міської ради, волонтери, духовенство та громадськість - вшанувати світлу пам'ять тих, хто поклав власне життя за волю України.

До слова були запрошені: міський голова Іван Коруд, патріот, волонтер, пошуковець Яків  Грищук, голова ГО «Майдан» та «Ліга молоді» Сергій Комаревич; настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр.

Щоб віддати шану пам’яті Героям Небесної Сотні, зі щирими словами до присутніх звернувся міський голова Іван Коруд: «Сьогодні ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули за вільну, рідну, європейську Україну. Вони змінили наше ставлення до рідної землі. Подвиг Небесної  Сотні став поворотним моментом в історії сучасної України. Ми єдині, і ніколи не скоримося путінському режиму та продовжуємо боротися з московським окупантом.  Нові Герої ціною власного життя захищають святу українську землю від рашистів та дають достойну відсіч ворогу. Наш бойовий дух сильніший за танки і гармати ворога. Вічна пам'ять полеглим Героям.»

Хвилиною скорботного мовчання присутні вшанували світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх полеглих захисників України. Продовженням хвилини мовчання стала хореографічна композиція  «Білий Янгол».

Було проведено Всесвітню Тиху акцію вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті», яка є символом нашої гідності та пошани до відданих нашій країні героїв. На дереві – інсталяції розвісили жовто – блакитних ангелів, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам’яті про їх подвиг.

На завершення міський голова Іван Коруд від імені жителів громади, подякував всім Захисникам України; сім’ям захисників, сім’ям загиблих Героїв; всім небайдужим, хто підтримує військових: дорослим та дітям.

На знак пошани та пам’яті до всіх, хто загинув, або постраждав за незалежність України, до підніжжя стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні»  та пам’ятника Тарасу Шевченку лягли живі квіти.