Звернення Овруцького міського голови Івана Коруда до жителів громади в річницю повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну

  • 123

Дорога громадо!

365 днів пройшло від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році. Ми, українці, вистояли й продемонстрували волю перемогти ворога, довели спроможність протистояти російській військовій агресії.

Овруцька громада одна із перших прийняла авіаудари російської орди,  об’єднавши зусилля зі Збройними Силами України стала на захист рідного краю та гідно протистояла ворогу.

Наш героїчний опір – це боротьба не лише за фізичне виживання та свободу країни, а й за власну ідентичність і цінності нашого суспільства як частини європейської спільноти. Справедливо вважати, що українці проливають кров і за вільну демократичну Європу.

Від імені Овруцької громади, низько схиляю голову перед світлою пам’яттю  наших земляків, захисників України, які не повернулися до рідного порогу.  Це кращі сини, чоловіки та брати нашої громади, які поклали своє життя за нас, за вільну, незалежну, суверенну Україну та її народ.

Щиро дякую мужнім воїнам, котрі, зі зброєю в руках,  стоять на захисті нашої країни та достойно дають відсіч ворогу.

Дякую батькам наших славних Героїв, що виховали патріотів, справжніх героїв.

Дякую ДСНС, лікарям, електрикам, вчителям, волонтерам кожному і кожній за їх титанічну працю протягом року війни.

Не пробачимо! Вистоїмо! Переможемо! Слава Україні! Героям Слава!

          Міський голова                                  Іван Коруд