209-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка вшанували в Овруцькій громаді

  • 192

Фото без описуЦьогоріч Шевченківські дні Овруччина, як і вся Україна, відзначає в надзвичайних умовах повномасштабного вторгнення в Україну російських агресорів.

Сьогодні, 9 березня 2023 р., біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбувся урочистий захід, присвячений з нагоди 209 річниці із дня народження Тараса Шевченка – батька української нації, творця та борця за свободу нашої Батьківщини.

У заході взяли участь керівництво міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом та представники громадськості. З вітальним словом виступили міський голова Іван Коруд; громадський активіст, волонтер, поціновувач поезії Т. Г. Шевченка - Яків Грищук; настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр.

Міський голова Іван Коруд зазначив, що Тарас Шевченко - геній українського народу, який своєю поезією досягнув величності та слави у всьому світі. Великий Кобзар є незримим провідником у часі, який сьогодні надихає наших Захисників відстоювати цілісність та суверенітет України. Тож керівник подякував всім українським Захисникам і Захисницям, хто зі зброєю в руках захищає Україну та дає достойну відсіч ворогу. Подяка прозвучала всім, хто підтримує ЗСУ в тилу: волонтерам, дітям та небайдужим людям. Побажав присутнім добра, здоров’я, перемоги, гармонії, миру та якнайшвидшого повернення кожного українського сина і доньки, наших Героїв, до своїх родин.

«Слава духовній та поетичній спадщині Тараса Шевченка! Слава Збройним Силам України! Слава українському народу! Слава Героям! Слава Україні!», - додав міський голова Іван Коруд.

Словами великого поета та хвилиною мовчання вшанували пам'ять Т. Г. Шевченка та кожного із наших земляків, що полягли на полі бою.

Під час урочистостей жителі громади почули уривок з поеми «Послання» Тараса Шевченка, який декламувала бібліотекар Овруцької центральної бібліотеки Софія Кравчук; авторський вірш «Мої думи» від бібліотекаря Левковицької сільської бібліотеки Олени Невмержицької та зворушливу пісню на слова Т. Шевченка «Думи мої» у виконанні Сергія Кондрашова.

Закінчився мітинг покладанням квітів до пам’ятника Великого Кобзаря.