В Овруцькій міській раді відбулася нарада з питань щодо безпечних умов праці під час проведення весняно - польових робіт

  • 266

Фото без опису21 березня 2023 р. в Овруцькій міській раді  відбулася  спільна нарада  аграріїв з командирами військових частин, які дислокуються на території громади. Нараду провів міський голова Іван Коруд.

Доповідачами були: начальник відділу цивільного захисту населення, оборонної роботи Овруцької міської ради Володимир Башинський та начальник 12 державної пожежно – рятувальної частини 3 державного пожежно – рятувального загону Олександр Шмуйло. Взяли участь: командир 115 окремої бригади ТРО Віталій Маковський, начальник штабу 141 батальйону Сергій Янушевич, та представники сільськогосподарських підприємств громади.  

Розглянуто два важливих питання:

  1. Про створення безпечних умов праці під час проведення весняно - польових робіт сільськогосподарськими підприємствами в умовах воєнного стану на території Овруцької громади;
  2. Про додаткові заходи з дотримання правил пожежної безпеки на сільськогосподарських підприємствах та недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах.    

Міський голова зазначив, що наближається посівна та є необхідність у забезпеченні безпечного проведення весняно - польових робіт серед  аграріїв. Тому всі питання щодо посівної мають бути обговорені між військовими та керівниками агропідприємств. Далі наголосив, що ніяким чином, не можна стримувати процес проведення робіт у полях, адже в умовах повномасштабної війни, він надзвичайно важливий як для громади, так і для всієї України загалом.

Присутні озвучили проблемні моменти щодо безпечної посівної, поділилися слушними пропозиціями  та ухвалили низку рішень щодо подальшої співпраці.

Наостанок очільник громади подякував учасникам наради за розуміння, за те, що відгукнулися на прохання та знайшли час на розв'язання важливих питань. Далі наголосив, що перемогти ворога можемо тільки разом, підтримуючи один одного та виконуючи злагоджено свою роботу.