Відкриття Притулку на Овручччині для осіб, що постраждали від домашнього насильства, або насильства за ознакою статі

  • 609

Фото без описуЗаходи щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні здійснюється під патронатом першої леді Олени Зеленської. Держава та виконавчий комітет Овруцької міської ради об’єднали зусилля, щоб запобігати проявам насильства як не припустимого і ганебного явища у громаді.

Попередньо Овруцька  міська рада підготувала та направила пакет документів до Кабінету Міністрів України щодо створення такого притулку. З державного бюджету отримали державну субвенцію на суму 3 363 000 грн. Дані кошти було використано для ремонту та облаштування приміщення для осіб, що постраждали від домашнього насильства, або насильства за ознакою статі. А також придбано автомобіль Volkswagen Caravelle на суму 1 500 000 грн для мобільної бригади соціально – психологічної допомоги. Притулок розраховано на 6 ліжко-місць.

З нагоди відкриття даного Притулку, 23  березня 2023 р. Овруцька громада, на чолі з міським головою Іваном Корудом, хлібосільно зустріла шановних гостей: Народних депутатів України Арсенія Пушкаренка та Тетяну Грищенко, начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, начальника Коростенської РВА Юрія Тарасюка, депутатів Житомирської обласної ради Валерія Прокопчука, Людмилу Кицак, Валентину Донець, Ігоря Лукашенка, Андрія Руденького, Олександра Дмитрука та керівництво інших громад з різних куточків області.

“Кожен громадянин України має право на захист, безпеку та дотримання своїх прав. Соціальні питання завжди посідають  важливе місце в суспільстві. Наша Овруччина не стала винятком. Тому ми поставили перед собою чітке завдання - максимально захистити та підтримати потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі в нашій громаді.», - зазначив у своєму виступі міський голова Іван Коруд.

Усі послуги в притулку безплатні: проживання, психологічна та юридична допомога. Також постраждалі забезпечуються необхідними побутовими предметами.

Приміщення забезпечено усіма видами комунальних послуг, відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам пожежної безпеки.

Адреса притулку не розголошується. Потрапити до закладу можна тільки за направленням начальника Центру надання соціальних послуг Тетяни Казмірчук.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся телефоном на гарячу лінію міської ради за номером 098-03-87-811. Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу. Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером: 102.