Французька делегація відвідала Овруцьку громаду

  • 221

Фото без описуВійна об'єднує. Декілька днів тому,  заступник Овруцького міського голови Наталія Рибинська з робочим візитом побувала в французькому місті Сан - Бріє щодо налагодження партнерських відносин між громадами, а вже вчора, 03 квітня 2023 р. французька делегація  відвідала нашу громаду. Міський голова Іван Коруд мав продуктивну розмову із закордонними партнерами:  Тібо Гіньяр, мером міста Плек - Л’Ермітаж, Едвардом Майор - головою ГО "Stand With Ukraine", Теді Тулуза відповідальним за розвиток міжнародного партнерства між французькими та українськими містами в ГО "Stand With Ukraine". Говорили про двосторонню співпрацю між громадами двох країн.

Керівник Овруцької громади  запевнив, що такий візит є проявом братерства до українського народу. Окрім того, має сподівання, що взаємодія між нашими громадами зберігатиметься й надалі, адже це насамперед - спільна перемога над російським ворогом.

Користуючись нагодою, Оксана Левківська, начальник економічного розвитку та залучення інвестицій, зробила для гостей короткий онлайн екскурс Овруччиною та продемонструвала відео, як протистояла громада у боротьбі з ворогом під час активної фази авіаударів по нашій території.

Поважні гості на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів, зокрема, відвідали місця повного знищення та часткового пошкодження будинків й будівель громади, Малу академію народних мистецтв та ремесел, Овруцький ліцей №1, центральну бібліотеку ім. А. Малишка, 12 державну пожежно – рятувальну частину м. Овруч та Свято-Василівський собор, побували на будівництві нового дитячого садочка.

В знак глибокої вдячності Захисникам та Захисницям України за любов до рідної землі, міський голова разом з гостями поклали квіти до стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні».

"Ціную вашу дієву підтримку. Дякую за увагу до нашої громади, допомогу та тепле ставлення до українського народу. Слава нашим воїнам! Слава Героям! Слава Україні", - відмітив, у своєму зверненні до французьких партнерів, очільник громади Іван Коруд.