ЗВІТ ПРО РОБОТУ ВІДДІЛУ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ ОВРУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА І КВАРТАЛ 2023 РОКУ 

  • 366

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ВІДДІЛУ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ ОВРУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА І КВАРТАЛ 2023 РОКУ 

          На виконання доручення міського голови від 10.04.2023 року Відділ культури і туризму надає інформацію про роботу відділу за І квартал 2023 року.

Впродовж звітного періоду головним бухгалтером та бухгалтером відділу забезпечувалась робота по веденню бухгалтерського обліку, впорядкування обліку матеріальних цінностей закладів культури, підпорядкованих відділу.

Продовжується робота по упорядкуванню технічної документації на приміщення закладів культури.

Проводилась робота із заключення та оплати зобов’язань по укладених договорах.

Окрім того, здійснювалась робота із забезпечення фінансування проведення заходів по підпорядкованих закладах культури.

Також забезпечено контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій. Здійснювалась робота  по закупівлях усіх рівнів. Готувались та подавались встановлені законодавчими актами річні та квартальні звіти.

Також централізованою бухгалтерією здійснювались заходи щодо забезпечення роботи закладів культури, вчасному нарахуванню виплат, оплаті проведених робіт та наданих послуг, оприлюднення договорів на майданчику «Прозоро».

Головний спеціаліст відділу Яковець А.С. у період відсутності начальника відділу виконував його обов’язки. Також на нього покладено обов’язки кадровика та відповідальної особи за ведення військового обліку працівників відділу та підпорядкованих закладів, а також за дотримання умов з охорони праці.

Окрім того, впродовж звітного періоду Яковець А.С. організував та брав безпосередню участь у проведенні ремонтних робіт по приміщеннях закладів культури, брав участь у підготовці та проведенні заходів до державних свят та пам’ятних дат, а також у підготовці та проведенні заходів із вшанування загиблих героїв  російсько-української війни.

Відповідно до своїх обов’язків,  надавав консультації, роз’яснення та методичну підтримку працівникам закладів культури.

Готував та виносив на розгляд проєкти рішень виконавчого комітету та сесії міської ради.

Готував відповіді на звернення громадян та різних установ з питань культурно – просвітницької роботи, розвитку народної творчості, охорони культурної спадщини, національної музейної політики, бібліотечної та клубної справи, туризму, молоді, забезпечував подання встановленої обліково-звітної документації, державної статичної звітності, квартальних та річного звіту про роботу підпорядкованих відділу закладів.

Також брав участь у роботі комісій, створених міською радою та її виконавчим органом.

Загалом, за перший квартал 2023 року  начальником та головним спеціалістом відділу розглянуто 180 листів вхідної кореспонденції.

Готувались та виносились на розгляд виконавчого комітету, сесії міської ради та міського голови проєкти рішень та розпоряджень, що стосуються діяльності відділу та його структурних підрозділів.

Приймалась участь у нарадах з фахівцями Управління культури та туризму Житомирської ОВА, Міністерства культури та інформаційної політики України, інших вищестоячих установ як в онлайн, так і в офлайн форматі.

Готувались та подавались заявки на участь у різного роду конкурсах.

За звітний період в Овруцькій громаді було проведено 8 благодійних концертів за участю Народних та Заслужених артистів України, 1 благодійна вистава за участі Коростенського театру. Під час цих заходів на підтримку та потреби ЗСУ зібрано близько 90 тис. грн.

Спеціалісти відділу та працівники міських закладів культури організовують та беруть участь у всіх заходах громади, присвячених державним святам, пам’ятним датам та скорботним дням, а також урочистих засіданнях міської ради. Забезпечують процес відеозйомки та озвучки засідань ради.

           За І квартал 2023 року відділом, за у часті підпорядкованих міських закладів культури, було проведено 136 заходів, які, залежно від ситуації в країні, проводились в онлайн або офлайн форматах. З них проведення 52 заходів забезпечував Овруцький будинок культури, та по 42 заходи – Овруцька дитяча та Овруцька центральна бібліотека ім. А.С. Малишка.  Це концерти, зустрічі із відомими людьми (співаками, поетами, письменниками, майстрами народної творчості), майстер-класи, квести, акції, конкурси, фестивалі, створення виставок та відео сюжетів.

           Окрім того, на відділ покладено обов’язки із забезпечення урочистого віддання почестей загиблим та померлим Героям Овруччини. Впродовж лютого місяця також було забезпечено заходи з урочистого відкриття Меморіальних дошок Захисникам.

           Також начальник та спеціалісти відділу впродовж звітного періоду долучались до чергування на Гарячій лінії міської ради.

Окрім того, працівники відділу та підпорядкованих закладів долучаються до проведення робіт з благоустрою території громади.

 

Начальник відділу                                                                              Юлія КОРЧЕМНА