Звіт Служби у справах дітей за І квартал 2023 року

  • 415

 

Звіт Служби у справах дітей за І квартал 2023 року

 

За звітний період  на обліку Служби у справах дітей перебувало (станом на 12.04.2023 рік):

  • 132 дитини, із 58 сімей перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що опинилися  у складних життєвих обставинах.
  • 122 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 98 дітей перебувають під опікою/піклуванням, 12 дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу; 5 дітей – виховуються в прийомних сім′ях, 5 дітей перебувають на повному державному утриманні за станом здоров′я в спеціалізованих закладах; 2 дітей  перебувають на повному державному утриманні в ПТНЗ/коледжі.
  • 19 усиновлених дітей, які проживають в 16 сім'ях;
  • функціонує один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 10 дітей (2 власних дітей та 8 вихованців);
  • функціонує одна патронатна сім′я, в якій виховується 4 дітей.

З січня 2023 року  12 дітям надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них 8 дітей влаштовано під опіку/піклування, 4 дітей – влаштовано на повне державне утримання. По досягненню повноліття з обліку знято 4 статусних дітей. Підготовлено 4 анкети на дітей, які можуть бути усиновленими, 1 дитина була усиновлена батьками, які перебували на обліку ССД.

Впродовж І кварталу підготовлено та проведено 3 комісії з питань захисту прав дитини, на яких було розглянуто 17 питань.

За І квартал до ССД надійшло та опрацьовано документації:

  Вхідної - 225;

  Вихідної  - 126;

  Звернень громадян надійшло – 42.

  Прийнято ССД – 40 наказів з основної діяльності.

Підготовлено та відправлено заявку технічного завдання на проєкт регіонального розвитку по Капітальному ремонту приміщення Центру соціальної підтримки дітей та сімей Овруцької міської ради

Працівниками служби готувалися проекти рішень виконавчого комітету(23), рішення сесії (2).

В лютому місяці рішенням виконавчого комітету створено патронатну сім′ю на базі родини Бесарабчик с.В.Хайча, в березні рішення виконкому влаштовано в сім′ ю 4 дітей  (родини Примак), які перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах терміном на 3 місяці, по зверненню матері до моменту подолання нею СЖО. Працівниками ССД  було розроблено програму надання поворотної фінансової допомоги (резервних коштів), що виплачується патронатним вихователям до моменту отримання державної соціальної допомоги. Наразі кошти на рахунку патронатних вихователів,

В лютому рішення сесії створено  Центр соціальної підтримки дітей та сімей Овруцької міської ради в с.В.Кобилин.

 З метою вивчення стану проживання та виховання дітей на території Овруцької територіальної громади за 1 квартал службою у справах дітей спільно із центром надання соціальних послуг, інспекторами ДСНС, поліції, старостами та діловодами старостинських округів було проведено 16 профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал». Під час обстежень з батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, неприпустимості зловживання алкогольними напоями. Сім’ям, де взагалі не було продуктів харчування, чи були в недостатній кількості надано гуманітарну допомогу (продукти харчування, одяг, засоби гігієни). По старостинських округах роздано новий теплий одяг від ЮНІСЕФ для дітей віком 3 міс. і 12 міс. , в кількості 100 штук.

Працівниками служби з початку року взято участь у 16 судових засіданнях.

Станом на сьогодні на обліку ССД перебуває 1 кандидат в опікуни/піклувальники, 1 кандидат у батьки-вихователі.

Постійно оновлюється інформація щодо дітей, які перебувають на обліках ССД в Єдиній інформаційно-аналітичній системі "Діти".

Постійно беремо участь у вебінарах організованими ССД ОВА.

Підготовлено звіти за І квартал та надано ССД ОВА.

Основною завданням служби у справах дітей є реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

У ССД перебуває на контролі рішення виконкому «Про стан проживання та виховання дітей на території Овруцької громади» від 20.10.2022 року № 674 Старостами щомісяця до 10 числа  надаються звіти про стан проживання та виховання дітей на територіях старостинських округів.

 

 

Начальник                                                                     Руслана СОБОТЮК

Головний спеціаліст                                                     Галина ШВАБ