В Овруцькій громаді відбулися заходи до Дня Вишиванки

  • 235

Фото без описуДень вишиванки — свято національної єдності та збереження національних культурних традицій. Вишиванка – це наша національна гордість. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

День вишиванки має особливе значення, війна наповнила його новим щемливим змістом. У цей день, наше місто замайоріло різнобарвними візерунками української вишивки!

18 травня у м. Овруч відбулися традиційні урочистості, присвячені Дню вишиванки. До заходів долучилися діти, молодь, представники установ та працівники Овруцької міської ради.

До слова запросили секретаря Овруцької міської ради Віктора Кисіля, який зазначив, що День Вишиванки – це Всеукраїнське свято, яке має глибокий зміст. У цей день варто пам’ятати свою національну позицію, культурну освіченість й духовну свідомість та подякував Збройним силам, завдяки яким маємо можливість відзначити цей особливий день.

Ведучі поіменно згадали воїнів – захисників, наших земляків, чиї життя забрала російсько – українська війна. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув у цій війні. Ми пам’ятаємо та цінуємо їх подвиг, мужність, стійкість, відданість національним інтересам, патріотизм.

В знак глибокої вдячності, пошани та пам’яті до всіх, хто загинув - відбулося покладання квітів до стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» та до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Фотофлешмоб до Дня Вишиванки відбувся по всіх старостинських округах Овруцької громади.