Овруч відзначив  1077 – річчя свого заснування

  • 150

Фото без описуОвруч відзначив  1077 – річницю свого заснування.

Цьогоріч, через війну, гучних святкувань в місті не проводилось. Натомість 28 травня  відбулася  низка заходів патріотичного та благодійного характеру.

День розпочався з покладання квітів до пам’ятних знаків присвячених подіям II світової війни, пам’ятних дощок загиблим захисникам України в російсько – українській війні та до пам’ятника козакам Овруччини та воїнам УПА.

Продовження заходів проходило у центральному пару міста:   відбувся благодійний концерт за участі аматорських колективів: Овруцького БК, Шоломківського СБК, Великохайчанського СБК, Великофоснянського СБК, Піщаницького СБК, Хлуплянського СБК, Покалівського СБК, Гошівського СБК, Потаповицького сільського клубу, народного духового оркестру Овруцького БК та молодіжного гурту «Арк Сторі».

Ведучі запросили Овруцького міського голову Івана Коруда до вітального слова.

Очільник громади Іван Коруд привітав присутніх з Днем міста та відмітив: “Безумовно, зараз важкий період, але наше місто заслуговує на пошанування, і на те, щоб згадати добрим словом тих людей, які дбають про його безпеку і його майбутнє. У першу чергу дякую нашим Захисникам: добровольчому формуванню Овруцької територіальної громади, Держприкордонслужбі, Національній поліції, військовим, котрі цілодобово стоять на сторожі міста. Дуже дякую кожному овручанину, який активно допомагає в тилу.»

Окрім того, міський голова нагородив грамотами та подяками переможців та учасників міського конкурсу «Історія мого роду в історії моєї громади».

Присутні, у жалобі, схилили голови перед світлою пам’яттю наших земляків, хто поклав своє вірне, синівське серце до ніг Матері – України та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Відбулася  благодійна виставка – ярмарок, її представляли Овруцькі умільці: майстер народної творчості Валентина Коновальчук, для всіх охочих проводила майстер – клас з виготовлення ляльки – мотанки з ниток; майстер народної творчості Людмила Швайдак представила вишивані роботи бісеру та ниток; Наталія Вознюк та активісти Молодіжного центру проводили майстер – клас з розпису шоперів та продавали пошиті та розписані власноруч торбинки; Ірина Чичирко пропонувала роботи з мила та бісеру; Ольга Дмух - представила роботи бісеру та ниток; Тетяна Семенчук  - іграшки гачком; Тетяна Рибак – ляльки – мотанки та обереги; діти дитячого будинку сімейного типу родини Демидчук пропонували відвідувачам власноруч пошиті та розписані  еко торбинки; Оксана Савченко – прикраси з бісеру та із стрічок; Ігор Кабанов – вироби з дерева, виготовлені в техніці випалювання; Анастасія Кравчук – килимки набиті голкою.

Працівники Овруцької центральної бібліотеки ім. А. Малишка  виготовили обереги – ангелики та передали нашим захисникам.

Молодіжний центр Овруцької центральної бібліотеки ім. А. Малишка,  під керівництвом завідувачки відділу по роботі з молоддю Наталії Вознюк, організував молодіжний квартирник просто неба у парку.

Цього дня, на центральному стадіоні та в Овруцькій ДЮСШ  відбулися заходи спортивного напрямку з таких дисциплін: шахи, теніс настільний, стрітбол та фінал кубка міського голови з футболу (результати змагань будуть висвітлені, після їх підрахунку.)

Відтак жителі та гості громади з користю провели час, а найголовніше – допомогли Збройним силам України.

У пілдсумку Овруцький міський голова Іван Коруд подякував за організацію та проведення всіх заходів до Дня міста.