В с. Покалів відкрито виставку «Герої не вмирають, доки пам'ять про них жива»

  • 199

      Фото без опису   Завдячуючи жителям Покалівського старостинського округу та небайдужим мешканцям Овруцької громади, в цей день в с. Покалів також було відкрито виставку «Герої не вмирають, доки пам'ять про них жива», створену в рамках адвокаційного проєкту «Не забудемо і не пробачимо», що реалізується завдяки фінансовій підтримці Посольства Швеції в Україні, Національного фонду на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

        Створення виставки відбулось завдяки ініціативній групі, до складу якої увійшли депутат Овруцької міської ради Давидюк Юлія Вікторівна, директор Покалівського ліцею Лістунов Петро Миколайович, заступник директора з виховної роботи Гошовець Тетяна Вікорівна, завідуючий господарством Карпишин Володимир Миколайович, педагог-організатор Климович Ольга Олексіївна, вчитель біології Невмержицька Ольга Миколаївна, вчитель початкових класів Корсун Оксана Володимирівна, шкільний психолог Невмержицька Людмила Володимирівна. До впровадження проекту долучились також староста Покалівського старостинського округу Белоцький Сергій Дмитрович, діловод Кобилинська Наталія Петрівна, члени родин загиблих та померлих захисників України – уродженців та жителів Покалівського округу, а також    учасники кіноклубу Докудейз UA, що діє при Покалівському ліцеї,  та волонтери  ГО «Хранителі Овруцького Полісся». 

       На виставці «Герої не вмирають, доки пам'ять про них жива» зібрані фото та викарбувані імена наших земляків - Грищука Анатолія Сергійовича, Березовського Олександра Петровича, Казмірчука Михайла Івановича,  Корсуна Анатолія Павловича, Дивака Миколи Васильовича, які віддали своє життя за щасливе майбуття України.

      Зі словами співчуття до рідних загиблих та померлих Захисників України звернулись секретар Овруцької міської ради Кисіль Віктор Леонідович, староста Покалівського старостинського округу Белоцький Сергій Дмитрович, директор Покалівського ліцею Лістунов Петро Миколайович, заступник директора Покалівського ліцею Дем’янчук Наталія Володимирівна та офіцерка 1 відділу Коростенського РТЦК та СП, старший лейтенант Устінова Ольга Анатолівна.

      Спогадами про свого чоловіка – Героя поділилась дружина загиблого Захисника Казмірчука Михайла Івановича – Оксана Семенівна.

      Висловлюємо щирі слова співчуття родинам Героїв, які не повернулись до рідного порогу. Пам'ять про них житиме в наших серцях!

    Щиро дякуємо кожному, хто долучився до створення та відкриття виставки «Герої не вмирають, доки пам'ять про них жива», адже наші Герої живі доти, доки ми про них пам’ятаємо!

      Вічна  пам'ять  героям!  Вічна пам'ять всім тим, хто віддав своє  життя  за Україну та український народ! 

       Слава Україні!

 

З повагою, Овруцький міський голова                               Іван КОРУД