Творчий вечір «Творю для Вас, і серцем, і душею» Народного художника України - Миколи Івановича Климовича

  • 298

Фото без опису17 червня 2023 року в Овруцькій центральній бібліотеці ім. А. Малишка відбувся творчий вечір «Творю для Вас, і серцем, і душею», присвячений 70 - річному ювілею Народного художника України, «Почесного громадянина м. Овруч», «Почесного амбасадора Житомирщини у світі» - Миколи Івановича Климовича.

Микола Іванович – великий патріот поліської землі. У своїх картинах, мовою мистецтва він презентує найважливіші віхи історії та багаті фольклорно-етнографічні традиції батьківщини.

Роботи Народного художника  – це вагомий внесок у культурну скарбницю України. Овручани пишаються своїм земляком, а його творчість є прикладом для наслідування.

Разом зі своїми учнями, Микола Іванович (від 2000 року) є учасником та переможцем багатьох обласних та Всеукраїнських фестивалів народної творчості,  різноманітних престижних виставок, як на рідній землі, так і далеко за її межами.

Кожен, хто хоч раз у житті бачив картину Миколи Івановича, назавжди стає поціновувачем його творчості.

Тож і не дивно, що багато теплих та щирих слів почув Ювіляр від поважних гостей. Протягом вечора не стихали вітання від рідних, колег, талановитих учнів та друзів дитинства. Пригадалося багато цікавих життєвих історій Миколи Івановича.

Овруцький міський голова Івана Коруд, висловив своє захоплення талантом Народного художника, передав слова вдячності від усієї Овруцької громади, побажав довгих років життя, вручив Почесну грамоту ювіляру та відзнаку «Честь і слава Житомирщини» від Житомирської обласної ради.

Дякуємо Житомирській обласній раді за високу відзнаку, якою відзначили Миколу Івановича.

Дякуємо Богу та роду Климовичів із мальовничого с. Покалів, за те, що дали у спадок своєму сину Миколі неймовірний талант художника.

Дякуємо родині Миколи Івановича, що підтримують творчий вогонь у душі Великого художника.

Дякуємо Великій людині - Миколі Івановичу, за картини, за ті безцінні скарби, які чарують душу своєю життєтворчою силою.