В Овручі відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

  • 176

Фото без опису22 червня 1941 р. о 4 годині ранку смертельний вихор зруйнував мирне життя мільйонів людей. 1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги…

18 тисяч жителів тодішнього Овруцького району воювали на фронтах, 8 тисяч Захисників загинуло.

Щоб вшанувати пам'ять полеглих Героїв, вчора,  22 червня 2023 р.  в м. Овруч, на центральній площі відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

У заході взяли участь керівництво міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом,  голови ветеранських організацій та представники громадськості.

До учасників мітингу звернувся міський голова Іван Коруд:  «Для мільйонів людей 22 червня 1941 року трагічна дата. Цей день став початком найкривавішої війни в історії українського народу. Чотири роки жахливих подій забрали життя мільйонів українців. На жаль, знову в нашій країні відбуваються військові дії, гинуть люди, руйнуються міста. Тисячі знедолених людських життів… Але наші мужні захисники, як і багато років назад їх діди та батьки, виборють свободу рідної землі».

Присутні, у жалобі, схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг, аби наша Україна залишалася незалежною. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни, загиблих у наш час Героїв Небесної сотні, військовослужбовців Збройних сил України і Національної гвардії. Вічна і світла їм пам’ять! Вічна їм слава!

Заупокійний молебень провів священник православної церкви України отець Стахій.

Урочистим покладанням квітів, до стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні», стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України», та до пам’ятника воїнам, партизанам, підпільникам, – вшанували ратний подвиг Захисників України.