Відкриття меморіальних дощок Героям - Остапчуку Олегу Миколайовичу та Рулю Сергію Івановичу

  • 236

Фото без опису22 червня на території Овруцького професійного ліцею відбувся мітинг з нагоди відкриття меморіальних дощок на честь колишніх випускників ліцею, учасників російсько – української війни: Остапчука Олега Миколайовича та Руля Сергія Івановича, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України.

Встановили меморіальні дошки на фасаді ліцею, в якому навчалися Герої.

На урочистій церемонії були присутні рідні загиблих, друзі, керівництво міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом, педагогічний колектив Овруцького професійного ліцею.

Долучилися до проголошення скорботних промов Овруцький міський голова Іван Коруд, директор професійного ліцею Микола Степанчук, родичка загиблого Героя – Олега Миколайовича Остапчука – Тетяна Білоусова, викладач загиблих Героїв, волонтер та пошуковець Яків Грищук, начальник відділення рекрутингу та комплектування 1 – го відділу Коростенського РТЦК та СП, капітан Ольга Устінова.

«Віднині  імена Героїв - Олега Миколайовича Остапчука та Сергія Івановича Руля будуть назавжди закарбовані в  пам’яті прийдешніх поколінь. Ушановуючи пам'ять Захисників, ми надихаємось їхніми подвигами, адже Герої достойно боронили рідну землю та  давали гідну відсіч російським окупантам. Низько вклоняюся батькам загиблих Героїв за ваших синів - патріотів. Світла пам'ять та слава полеглим Героям!», - сказав міський голова Іван Коруд.

Присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

Право відкрити меморіальні дошки було надано батькам Остапчука Олега Миколайовича – Любові Миколаївні та Миколі Васильовичу; брату загиблого Героя – Руля Сергія Івановича – Андрію Миколайовичу та його дружині  Кристині Олександрівні.

Освячення меморіальних дощок провів священник православної церкви України отець Стахій.

На знак великої шани та вічної пам’яті, учасники заходу поклали живі квіти до пам’ятних дощок Героїв.