Конституція – основа Української державності

  • 173

Фото без опису28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України – першу Конституцію незалежної Української держави, якою закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, що сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Це єдине державне свято, що закріплене в самій Конституції, на жаль, другий рік поспіль Україна відзначає його в умовах воєнного стану, у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії.

28 червня, на центральній площі м. Овруч відбулися урочистості з нагоди відзначення 27-ої річниці з дня ухвалення Конституції України.

Захід  розпочався спільним виконанням Гімну України.

У заході взяли участь керівництво міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом,  голови ветеранських організацій та представники громадськості.

Овруцький міський голова зазначив: «Конституція – це ядро України. Це основа Української державності. Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до особи й недоторканності її прав і свобод. На жаль, російські нелюди намагається відібрати нашу землю, знищити народ і мову. У цій боротьбі ми об’єдналися заради захисту держави і на фронті, і в тилу. Військовослужбовці на передовій роблять все можливе, щоб захистити право кожного з нас бути вільними та незалежними. Ми обов'язково вистоїмо. Україна переможе. Наша Конституція буде діяти по всій Україні: зі Сходу до Заходу, із Півдня до Півночі.»

Хвилиною мовчання вшанували наших захисників, які віддали своє життя за суверенітет і незалежність української держави.

Покладанням квітів до стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні», стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України», та пам’ятника Тарасу Шевченку присутні вшанували кожного, хто боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини.