Жителі Овруцької громади зібрали близько 11 000 підписів за недопущення прийняття проєкту Постанови КМУ «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи"

  • 198

Фото без описуНа офіційному сайті Державного агентства Управління зоною відчуження було опубліковано проєкт постанови КМУ  «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України», даний проєкт Постанови, для жителів Овруцької громади, виявився болючим та  несвоєчасним.

З цього приводу, Овруцьким міським головою Іваном Корудом,  було прийнято рішення про термінове скликання 4 липня 2023 р.  позачергової сесії Овруцької міської ради (про що 29 червня було повідомлено на сайті міської ради), також було підготовлено та  відправлено звернення до Народних депутатів України від Житомирщини Арсенія Пушкаренка, Володимира Арешонкова та Тетяни Грищенко.

Вівторок 4 липня 2023 р. хоча й виявився напруженим та приніс свої результати, бо вкотре наша громада об’єдналася для спільної справи.

Цього дня, біля Овруцької міської ради  об 11:00 год відбулася запланована зустріч Народних  депутатів України, депутатів міської ради, керівництва Овруцької міської ради, на чолі з міським головою Іваном Корудом, з громадськістю,  де обговорювалося «наболіле»  питання щодо даного проєкту Постанови. Під час обговорення дійшли висновку, що цей проєкт Постанови порушує конституційні права всіх Овручан постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Окрім того, о 12:00 відбулася 44 (позачергова) сесія VIII скликання Овруцької міської ради. На сесії було розглянуто питання  «Про звернення депутатів Овруцької міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства України з управління зоною відчуження щодо недопущення прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України». Також було озвучено орієнтовний план роботи робочої групи представників Коростенського району, яку очолив Овруцький міський голова Іван Коруд, з обговорення даного проєкту Постанови, також взялися до уваги зауваження та пропозиції щодо даного проєкту. В засіданні, окрім місцевих депутатів, взяли безпосередню участь Народні депутати України: Тетяна Грищенко, Володимир Арешонков та Арсеній Пушкаренко.

 

У підсумку дня, міський голова Іван Коруд  зазначив: «В єднанні наша сила, тільки спільно діючи – досягнемо результатів », - та подякував кожному і кожній за небайдужість та активну громадську позицію, адже  жителі Овруцької громади віддали близько 11 000 тисяч своїх підписів за недопущення прийняття даного проєкту Постанови.