В с. Левковичі відбулося урочисте  відкриття пам’ятної  дошки досвідченому  керівнику, вчителю, талановитій  людині - Левківському Івану Івановичу

  • 144

Фото без опису20 липня в с. Левковичі відбулося урочисте  відкриття пам’ятної  дошки досвідченому  керівнику, вчителю, талановитій  людині - Левківському Івану Івановичу, який цього дня мав би відмітити своє 77-ми річчя.

  Швидко  пройшов  час,  та  попри  весь  біль  від  втрати, незмінною  залишається  пам'ять про  цю  чудову  людину,  життя  якої  обірвалось  на 49  році життя.

Левківський Іван Іванович народився 20 липня 1946 року в Мостиську Львівської області.

Згодом переїхав з батьками на Батьківщину мами у с. Левковичі, де закінчив 8 класів місцевої школи.

Повну середню освіту здобув у Нововелідницькій середній школі, після закінчення якої вступив на навчання до Коростишівського педагогічного училища.

По закінченні училища працював вчителем трудового навчання та креслення в с. В. Хайча.

Згодом вступив до Одеського педагогічного інституту імені Ушинського. Після його закінчення вчителював у Левковицькій восьмирічній школі, де обіймав посаду завуча.

У вересні 1981 року Іван Іванович був обраний на посаду Левковицького сільського голови.

Обіймаючи посаду сільського голови, він зробив великий внесок у розвиток рідного села. За його керівництва було зроблено багато хороших справ для людей.

За свого керівництва Іван Іванович зробив величезний внесок і у відтворення та збереження культурного надбання своєї громади.

Саме завдяки його старанням було віднайдено та відтворено орнаменти с. Левковичі, які потім використовувались для нанесення на вироби Левковицької філіїі фабрики «Овручанка».

Окрім того, створив тріо «Левківських» та сільський хор, які популяризували с. Левковичі, його звичаї, обряди і традиції, як на території України, так і поза її межами.

Також Іван Іванович брав участь у розписі місцевої церкви.

Був видатним квітникарем, мав хобі збирати та вирощувати різноманітні види троянд. 

Посаду сільського голови Іван Іванович залишив в серпні 1992 року.

Після того знову повернувся працювати в Левковицьку школу, та, на жаль, 03 квітня 1996 року, у віці 49 років Левківський Іван Іванович помер.

Разом зі своєю дружиною Катериною Костянтинівною Іван Іванович виховав чотирьох дітей: 2 доньки – Тетяну і Олену та  2 сини Олександра і Костянтина. Був люблячим батьком і чоловіком, зразковим сім’янином.

Односельці та колеги і до цього часу пам’ятають його, як освічену, талановиту, доброзичливу, розумну, завзяту, працьовиту, відповідальну і толерантну людину, справжнього  господаря,   вдумливого керівника, люблячого чоловіка та батька,  достойного  громадянина  нашої  України, тому багато теплих слів було сказано на адресу Івана Івановича.

Право  відкрити  меморіальну дошку надали рідним Івана Івановича.

Хвилиною  мовчання вшанували його пам'ять.

Освятив пам’ятну дошку місцевий священник.

З глибокою шаною та повагою до пам'яті Івана Івановича, присутні поклали  квіти до меморіального знаку. 

Іван Іванович житиме у серцях тих, хто його любив і знав. І житиме він доти, доки житиме пам'ять про нього.