Засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Овруцької територіальної громади на 2024–2027 рр

  • 253

Фото без опису«Овруцька громада – древлянський край, де височіє Словечансько-Овруцький кряж – місце незабутніх вражень. Безпечна спільнота вільних підприємливих людей, поєднаних різноманіттям та можливостями для самореалізації. Територія, що приваблює до себе інвестиції. Дружня до довкілля громада, економіка якої спирається на обробку дерева та гранітів, із розвинутим підприємництвом та фермерством, рекреаційно-туристичною інфраструктурою й поліською автентикою», – такий проєкт нового стратегічного бачення розвитку громади.

Запропонувала його робоча група з оновлення Стратегії розвитку Овруцької територіальної громади на 2024–2027 рр. та розробки нового плану заходів із її реалізації. 7 вересня відбулося її перше засідання. В ньому взяли участь заступник міського голови Наталя Рибинська, члени робочої групи, запрошені. Зустріч проходила в приміщенні Овруцької центральної бібліотеки ім. Андрія Малишка.

Експерт проєкту, Володимир Бойко, презентував напрацьовані за час роботи над оновленням стратегії матеріали: доповнення до профілю громади, зокрема, результати опитування мешканців та мешканок громади, представників бізнесу, результати вивчення потреб бенефіціарів. Надалі він розповів про методику формулювання бачення як цілі розвитку, та наголосив – фактично, йдеться про те, якою громаду прагнуть побачити мешканці та мешканки в осяжному майбутньому, зміни, які для цього мають відбутися. Воно має підкреслювати особливості громади, бути амбітним, надихаючим, але водночас реалістичним та достовірним. Зрештою – це вершина структури цілей та завдань, де визначаються пріоритети громади як територіальної спільноти. Спільними зусиллями робоча група сформулювала наведений вище проєкт. Стратегія розвитку громади – документ, що формується та приймається всією громадою, тому наразі кожен мешканець може взяти участь у розробці  стратегічного бачення розвитку громади. Свої пропозиції зацікавлені громадяни можуть надсилати за електронною адресою ovruch.invest@gmail.com. Вони розглядатимуться  на другому засіданні робочої групи.

Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.