Звернення міського голови

  • 179

Фото без описуШановні Овручани!

Згідно з рішенням робочої групи Коростенського району, 5 липня 2023 року була організована  електронна петиція до Кабінету Міністрів України щодо збереження за рядом населених пунктів віднесених до зони радіоактивного забруднення внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС статусу «Третьої зони гарантованого добровільного відселення».

На сьогодні електронна петиція набрала необхідну кількість голосів. За цей час виникали різні за складністю технічні моменти, але завдячуючи наполегливій праці робочої групи Коростенського району всі питання були вирішенні.

Маємо надію, що за зверненням робочої групи Коростенського району відбудеться виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики і природокористування, Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів та робочої групи Коростенського району, окрім того, заплановано зустріч з Уповноваженим Верховної ради України  з прав людини з метою збереження соціальних  гарантій потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В дійсності всі громади Коростенського району долучилися до підписання електронної петиції. В допомогу підписантам в громадах організовано штаби.

Щиро вдячний за плідну роботу головам громад Коростенського району, головам громадських організацій, секретарю робочої групи Дмитру Бовсуновському, адміністратору робочої групи Олександру Білошицькому; ініціативній групі Овруцької громади: Марині Переходовій, Оксані Суходольській, Людмилі Гамрецькій, Світлані Невмержицькій, Миколі Гусаревичу, Миколі Цалку, Юрію Кирдану, Олені Федоренко, Наталії Наумчук, Сніжані Галонзі – Михайловій, Світлані Болюшко, Олексію Андруку, Андрію Левківському; депутатам Овруцької міської ради, людям, які працювали у відповідних штабах та допомагали іншим у підписанні петиції та всім небайдужим жителям громади.

У єдності наша сила.

З вдячністю та повагою, міський голова                 Іван Коруд