Міський голова Іван Коруд відвідав конференцію "Кроки для спеціалістів. Процедурні питання відновлення в територіальних громадах"

  • 206

Фото без описуМіський голова Іван Коруд, з метою вивчення досвіду відновлення постраждалих від війни громад, 5-6 жовтня відвідав конференцію "Кроки для спеціалістів. Процедурні питання відновлення в територіальних громадах", яка відбулась за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», в Домі децентралізації у Києві.

Програма конференції включала візити керівників 20 громад до населених пунктів Київської області в рамках ініціативи «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах», організованої «U-LEAD з Європою» й Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Овруцький міський голова Коруд І.Я. з делегацією інших голів відвідав Ірпінську міську територіальну громаду, а саме Ліцей №3, відбудований за допомогою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та інших меценатів. Ці візити стали наочним доказом того, що відновлення та відбудова на рівні громад відбувається вже зараз, і немалу роль в цьому відіграють міжнародні партнери, бізнес і громадськість. Зокрема, у вищезазначених населених пунктах голови громад побачили приклади проєктів, реалізованих UNICEF, USAID, програмою UNITED-24, урядами Литви та Польщі.

Під час другого дня конференції перед учасниками виступили заступник Посла ЄС в Україні Ремі Дюфло, Заступник Посла Німеччини доктор Тім Пранґе, Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм та представники керівництва Програми «U-LEAD з Європою».

Основними висновками конференції стало розуміння, що нині варто зосередитися на підвищенні спроможності громад планувати їхній розвиток, адже саме на місцях є чітке бачення стану справ, потреб, і усвідомлення, що саме відновлення громад – фундаментальна складова нашої стійкості та ключовий аспект, що надає країні потужність для подальшого протистояння російській агресії.