Пріоритетні завдання для органів місцевого самоврядування Овруцької міської ради

  • 315

Фото без описуПріоритетним завданням для органів місцевого самоврядування Овруцької міської ради, враховуючи воєнний стан, є забезпечення безпеки громадян та посилення обороноздатності  ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України з бюджету Овруцької міської ради на заходи з оборони виділено суму в розмірі 18 млн. 900 тис. грн.

Коштом яких було здійснено закупівлю: квадрокоптери,  ретранслятор, супутниковий модем, плотер, господарські матеріали, електричні інструменти, запасні частини та акумулятори до автомобілів, акумуляторні батареї, автоінвертори, біноклі, комп’ютерна техніка, військова форма, тактичні жилети плитоноски, бронеплити, медичні турнікети, та інше. Крім того, з міського бюджету надавалась субвенція установам державного бюджету на суму 8 030, 0 тис. грн.

У тому числі:

-        І відділу Коростенського РТЦК та СП – 160, 0 тис. грн.,

-        вч А*** – 1 000, 0 тис. грн.,

-        вч А*** – 5 000, 0 тис. грн.,

-        ДСНС – 370, 0 тис. грн.,

-        Прикордонній службі – 1 500, 0 тис. грн.

Передано на потреби Збройних Сил України  25 автомобілів.

Ключовим завданням, на даний період, для Овруцької міської ради є забезпечення безпекових заходів для учасників освітнього процесу: ЗДО, ЗЗСО, ДЮСШ та позашкілля, на вказані заходи з бюджету Овруцькоїміської ради для будівництва, капітального ремонту та облаштування захисних споруд цивільного захисту було виділено 20 мільйонів 300 тисяч грн.

Не менш важливим завданням для нас є забезпечення організації спортивно – масової роботи  та дозвілля серед молоді Овруцької громади, адже здорова молодь – це запорука та основа нашого світлого майбутнього.

Овруцька міська рада не залишає поза увагою публікацію в соціальній мережі  Facebook в групі «Підслухано Овруч», де  розміщено пост Валентини Бондарчук щодо неефективного використання бюджетних коштів Овруцькою міською радою. Стосовно проведення ремонтних робіт ґанку -  приміщення міської ради по вул. Т. Шевченка, 31 А.

Доводимо до відома жителів Овруцької громади, що в адмінприміщенні Овруцької міської ради,  крім структурних підрозділів та відділів міської ради знаходяться: Овруцька Державна Податкова Інспекція ГУ ДСП у Житомирській області, Національна акціонерна страхова компанія «ОРАНТА», Овруцький відділ УДМС в Житомирській області, ГО «Союз Чорнобиль України», Овруцьке Управління Коростенської філії Житомирського обласного центру зайнятості, Овруцький відділ виконавчої служби, Бюро технічної інвентаризації, редакція газети «Зоря», ФОП Савицький, ГО «Овруцька міська спілка АТО», Сектор «Овруцьке бюро правової допомоги» Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (від початку 2023 року прийнято понад 1400 осіб) та приватна адвокатська контора. Названі  установи та організації щодня відвідують жителі як Овруцької громади, так і сусідніх громад Гладковицької, Народицької та Словечанської (в середньому 300 – 350 відвідувачів за день, без урахування тих, хто безпосередньо працює в даній будівлі).

Стан ґанку данного приміщення (міська рада) був аварійний та травмонебезпечний, в першу чергу, для відвідувачів. На неякісній, поломаній, слизькій плитці травмувалися люди, особливо в зимовий період. Проблемно потрапити в приміщення було людям із обмеженими потребами, адже пандус не відповідав нормам.

Тому, в першу чергу, задля безпеки наших людей проведено відповідні ремонтні роботи ґанку, на суму 226 тисяч гривень. Постає питання: «Чому так дорого?», і тут є адекватна відповідь, щоб кожні чотири роки не вкладати гроші у неякісний ремонт.