Делегація від Овруцької громади презентувала у Варшаві проєкти відновлення громади

  • 187

Фото без опису         14-15 листопада у Варшаві (Польща) проходила 2-а Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine powered by Energy. Головна мета заходу допомогти постраждалим від війни українським громадам залучити іноземних партнерів для відбудови міст. ReBuild Ukraine 2.0 об’єднала на одній публічній платформі кілька тисяч учасників із близько 30 країн – державні структури, міжнародні донорські та фінансові організації, територіальні громади, представників благодійних фондів та інвестиційних компаній, агенції розвитку, державні та приватні енергогенеруючі, енергорозподільчі, енергопостачальні, будівельні, архітектурні та інжинірингові компанії заради активної участі бізнесу у відбудові України.

     Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» стала партнером проведення заходу, що покликаний залучити міжнародне фінансування для відновлення українських громад.

    Серед 26 громад-учасників Національного павільйону була представлена Овруцька міська територіальна громада – член Всеукраїнської Асоціації ОТГ. Делегація від громади у складі Овруцького міського голови Івана Коруда, заступника міського голови Наталії Рибинської, начальника та головного спеціаліста відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Ніни Кисельчук та Софії Кравчук - мала честь презентувати проєкти відновлення громади міжнародним інвесторам і офіційним делегаціям світової спільноти. Головний проєкт – реконструкція казарми під житловий будинок за адресою м.Овруч, вул. Прикордонна, 4, який рішенням Виконавчого комітету Овруцької міської ради був переданий в фонд тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб. Ще два проєкти – капітальний ремонт приміщень (термосанація) Овруцького ліцею №1 Овруцької міської ради і відновлення спортивної інфраструктури громади. Окрім того, представники громади мали нагоду також поспілкуватись з потенційними міжнародними інвесторами, налагодити партнерство з представниками бізнесу і знайти підтримку серед світової спільноти.

         Овруцька міська територіальна громада під час заходу була нагороджена спеціальною відзнакою «За активну позицію у відбудові та залучення інвестицій у громаду заради національного розвитку України».

    Щиро дякуємо Всеукраїнській асоціації ОТГ за можливість участі в такому масштабному і перспективному проєкті, всій міжнародній спільноті і іноземним партнерам, які в нелегкі часи підтримують Україну і сприяють відновленню зруйнованих українських громад. Віримо, що спільними зусиллями переможемо ворога і відновимо Україну!