Звернення Овруцького міського голови Івана Коруда в День пам’яті жертв голодоморів

  • 127

Фото без описуСьогодні день великого суму та скорботи для кожного українця -  у жалобі схиляємо голову перед нашими земляками, які були закатовані голодом. Ми з болем згадуємо страшні муки українського народу в 1932-1933 роках і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Голодомор став національною трагедією. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

На жаль, ті страшні події ми згадуємо в реаліях боротьби за виживання української нації.

Страшна війна, розв’язана нелюдами росії проти України — новий геноцид українського народу! Споконвічний ворог знову намагається зламати нашу націю, але ми маємо вистояти і перемогти, розірвавши раз і на завжди російські кайдани.

Саме пам’ять робить нас сильними та надає сил для подальшої боротьби.

Нехай Господь Бог прийме усі невинно убієнні  душі до Царства Божого, а нас живих загартує та укріпить у вірі, надії, любові.

Тож давайте сьогодні, у загальнонаціональний День вшанування пам’яті жертв Голодоморів, згадаємо всіх безвинно вбитих голодом українців та усі разом сьогодні о 16:00 долучимося до загальнонаціональної акції «Запали свічку» і засвітимо вогник у кожній оселі як знак скорботи за загиблими під час Голодоморів.

Пам’ятаємо! Єднаємось! Переможемо!

Слава незламному українському народу!

Слава Героям!

Слава Україні!

Із сумом та в глибокій скорботі, міський голова   Іван Коруд