В м. Овруч відбулися жалобні заходи, приурочені пам’яті жертв Голодомору в 1932-1933 роках і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років

  • 408

Фото без описуВ українській історії є дати, про які дуже боляче згадувати та вони ніколи не забудутьсяОднією з таких трагічних дат  є Голодомор, адже це - глибока рана, яка пронизує болем душу кожного українця.

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору. 25-го листопада, відзначаємо 90-ті роковини Голодомору-геноциду, на жаль, вже другий рік поспіль, в умовах повномасштабної війни.

Сьогодні в м. Овруч відбулися жалобні заходи, приурочені пам’яті жертв Голодомору в 1932-1933 роках і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Розпочався захід з поминальної ходи центральною вулицею міста від площі Свободи до пам’ятного знаку «Жертвам голодомору та політичних репресій», де й продовжилися вшанування. На знак пам'яті учасники акції тримали в руках лампадки, колоски пшениці та квіти.

У церемоніях взяли участь працівники структурних підрозділів Овруцької міської ради, на чолі з міським головою Іваном Корудом; патріот, волонтер, пошуковець Яків Грищук, Отець Євстафій - благочинний Народицької громади православної церкви України, представники громадських організацій, молодь.

Овруцький міський голова Іван Коруд зазначив: «Сьогодні день великого суму та скорботи для кожного українця - у жалобі схиляємо голову перед нашими земляками, які були закатовані голодом.»

Поминальну панахиду провів Отець Євстафій - благочинний Народицької громади православної церкви України.

Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Присутні запалили лампадки,поклали квіти і колоски до пам'ятного знаку.

Вічна пам'ять невинно убієнним жертвам Голодомору –  геноциду українського народу.

 

ПАМЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО!

 

Слава незламному українському народу!

Слава Героям!

Слава Україні!