Привітання міського голови Івана КОРУДА з Міжнародним днем волонтера

  • 190

Фото без описуШановні Овручани - люди доброї волі!

      Сьогодні, 5 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтера. Проте цей День можна вважати суто українським, адже вся світова спільнота, протягом 10 років, від початку Революції Гідності і до сьогоднішнього дня, коли в Україні триває повномасштабна війна, захоплюється неймовірною силою українських волонтерів. Кожен із вас, незалежно від віку, статі чи професії, за покликом серця, - долучається до допомоги. Волонтерство – нині для українців спосіб життя, що став взірцем самовідданості, єдності та активної громадянської позиції.

Недостатньо слів вдячності, щоб описати всю важливість тих, хто здійснює гарні справи заради нашої Перемоги, не вимагаючи нічого натомість.

      Щира подяка нашим місцевим волонтерам - добровольцям  за невтомну, наполегливу працю та підтримку військових ЗСУ: Ользі Башинській та кожній родині загиблих Героїв, Оксані Батильчук, Тетяні Івченко, Антону Злоцькому, Валентині Коновальчук, та всій волонтерській групі «Хранителі Овруцького Полісся» з підгрупами «Випічка для підтримки ЗСУ», «Поліські Світлячки», «Павутинка перемоги», підгрупа з доставки, підгрупа «Команда 88»; Якову Грищуку,  Сергію Комаревичу, Володимиру Доброноженку, Миколі Недашківському, Людмилі Кривопиші, Надії Кушнерчук, Аліні Гуз, Руслану Салючку, Олександру Крамчанину, Михайлу Зимбицькому, Ігорю Жовніру, Віталію Дрозду, Вікторії Антонюк, Віталію Мошківському, Валентині Першко, Ользі Барановській, Валерію Невмержицькому, Тарасу Кобилинському, Данилу Немодруку, родинам Григорія Лазоренка та Михайла Пивовара, сім’ї Галини та Віктора Лєйкіних (їх щомісячний внесок на допомогу ЗСУ – 2 000 грн), Михайлу Швабу (щомісячний внесок – 500 грн), Раїсі Кудрявцевій (неодноразовий внесок на допомогу ЗСУ по 500 грн), Світлані Усовій (щомісячний внесок – 500 грн); сестрі загиблого Героя України Миколи Ващука – Любові Кобилинській (під час футбольного Кубка Ващука, було зібрано та передано Любові Василівні – 2382 грн, які вона, своєю чергою, передала на ЗСУ), шкільним, художнім і аматорським колективам, працівникам бібліотечних установ, позашкіллю, бізнесу та всім  небайдужим жителям громади, адже саме на вас - тримається волонтерський фронт, що є надійною опорою для наших Героїв та Героїнь на передовій!

Вдячний мешканцям нашої громади за оперативність в зборі гуманітарної та фінансової допомоги жителям Півдня, після підриву Каховську ГЕС російськими окупантами в ніч на 6 червня 2023 року. Тоді вкотре ви довели, що кожен із вас волонтер, бо діяли за покликом серця, допомагали всі чим могли, не залишившись осторонь людського горя, не чекаючи жодних подяк.

Не можу в цей день не згадати та не подякувати нашим закордонним друзям та партнер – польському, французькому та естонському народам за їх волонтерську діяльність: постійну підтримку та допомогу Овруччині та нашим захисникам на фронті.

Добрими справами кожен із вас вписав своє ім’я в історію нашої громади та України, тож нехай добро повернеться до вас сторицею, а ваша активна громадянська позиція, небайдужість та невтомна праця стануть живим прикладом для наслідування. 

Слава невтомним людям!

Слава Героям!  Слава Україні!

Із шаною та повагою, міський голова      Іван Коруд