Звернення міського голови Івана Коруда з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 293

Фото без описуШановні жителі Овруцької громади!

Щороку, 14 грудня, ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було багато жителів Овруччини, котрі не шкодуючи свого життя і здоров’я, пройшли через ядерне пекло, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.
Низько схиляю голову перед тими, хто жертовно виконував свій обов’язок – рятував людство.

Глибоко вдячний всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.
Від щирого серця бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, сімейного затишку, добробуту, щастя, щирої поваги від людей, нехай у ваших домівках панує мир та злагода.
Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.
З повагою,
міський голова               Іван Коруд