В Овруцькій міській лікарні запрацювала сонячна електростанція

  • 101

В Овруцькій міській лікарні запрацювала сонячна електростанція

Чисту електроенергію, незалежну від зовнішнього постачання, яке можуть перервати російські обстріли отримала Овруцька територіальна громада для потреб Комунального некомерційного підприємства «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради.

Сонячну електричну станцію встановили у межах проєкту Екоклубу «Сонячна допомога Україні».  Сонячні фотоелектричні елементи, що зібрані у модуль для отримання електричної енергії потужністю 64 КВ та 71,2 КВ, забезпечать економію  в понад 40% від загального споживання електроенергії закладом, також очікується зменшення викидів парникових газів (СО 2) – 37,63 т/рік.

Овруцька міська лікарня  надає багатопрофільну (спеціалізовану) медичну допомогу жителям Овруцької, Народицької, Словечанської,  Гладковицької територіальних громад Житомирської області та інших  районів і обслуговує більше 60 тисяч населення. Являється опорним закладом та визначена для надання допомоги пораненим. В своїй структурі лікарня має 11 стаціонарних відділень.

Електростанція гарантуватиме медичному закладу енергетичну безпеку, а ще допоможе щорічно економити кошти на платі за комунальні послуги, а хворі та поранені продовжуватимуть отримувати медичну допомогу незалежно від російських атак по енергетичній інфраструктурі.

 


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису