Овруцька міська рада постійно вивчає думку мешканців громади стосовно своєї діяльності

  • 80

Фото без описуОвруцька міська рада постійно вивчає думку мешканців громади стосовно своєї діяльності.

У відповідь на допис Оксани Батильчук  в соціальній мережі «Facebook» інформуємо, що Овруцька міська рада з перших днів повномасштабного вторгнення надає допомогу Збройним Силам України. 

Так, у 2023 році на заходи з оборони з бюджету Овруцької міської ради було витрачено 24,2 млн. грн.,в тому числі:

  • Надано субвенцію (грошові кошти) для сил оборони на суму 10,5 млн.  грн.;
  • здійснено закупівлі необхідних товарів на суму 13,7 млн. грн.

Овруцькою міською радою, відповідно до звернень військових частин, було проведено понад 60 закупівель, останні серед яких:

1. FPV комплекси (2 шт.) вартістю 790 тис. грн.

2. Портативний радіоелектронний засіб протидії безпілотним літальним апаратам вартістю – 607,5 тис. грн.

3. Наземний комплекс для моніторингу аналогового відеоефіру дронів - 55 тис. грн.

Вказане обладнання вже передано військовим частинам, які виконують бойові завдання на лінії зіткнення.

Варто відмітити, що закупівлі оприлюднюються в електронній системі публічних закупівель «Prozorro» – онлайн-платформі, де державні та комунальні замовники оголошують тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість поставити товар.

На порталі «Prozorro» можна відстежити весь процес закупівлі: від оголошення до визначення переможців, виконання договору та оплати за ним. Тобто, кожен бажаючий має змогу ознайомитись з закупівлями будь-якої установи. Для того, щоб переглянути закупівлю установи, яка вас цікавить, достатньо зайти на сайт Prozorro (https://prozorro.gov.ua/) та ввести код ЄДРПОУ установи в пошуку.

Так, навіть, після закінчення тендеру, в електронній системі можна побачити всю інформацію стосовно поданих пропозицій учасників, рішень тендерної комісії замовника, всі кваліфікаційні документи, оприлюднений договір та інші документи. Ця інформація знаходиться у відкритому доступі та може бути використана для моніторингу процесу закупівель.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Овруцької міською радою передано на потреби Збройних Сил України  30 автомобілів.

Листи військових частин про необхідну допомогуне можуть бути оприлюдненіу вільному доступі, оскільки містять інформацію про потреби сил оборони, яка може бути використана ворогом на шкоду обороноздатності держави. 

На сесії Овруцької міської ради було вирішено у січні 2024 року після формування перехідного залишку внести зміни до бюджету та визначити обсяг коштів, які будуть спрямовані для надання допомоги Збройним Силам України.

Питання придбання не вирішується нашими з вами емоціями, бо будь-якізакупівлі військового обладнання, техніки тощо дозволено лише за листами військових і отримання їх йде по черзі, тому в одну хвилину це не відбудеться.

І сьогодні голова знову особисто їде на схід для того, щоб передати допомогу для військових, серед якої три автомобілі, які отримали від Естонії, лісоматеріали та інше.