ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ!

  • 319

Фото без опису

Відповідно до положень Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та Постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 р. № 812 «Про затвердження Примірного положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», розпочинається прийом документів для формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Овруцької міської ради Житомирської області.

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Овруцької міської ради має бути постійно діючим консультативно-дорадчим органом, створеним з метою вирішення питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб, а також підтримки та захисту релокованого бізнесу на території Овруцької міської територіальної громади.

 

Стати членами Ради запрошуються:

            - внутрішньо переміщені особи, яким виповнилось 18 років, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік ВПО є територія Овруцької міської територіальної громади, що є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання ВПО, в тому числі які є представниками суб’єктів господарювання, що в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи на територію Овруцької ТГ;

- по одному представнику від громадських об’єднань та благодійних організацій, діяльність яких спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєктів у межах Овруцької ТГ.

 

Персональний склад Ради затверджується рішенням виконавчого комітету Овруцької міської ради з числа осіб, які відповідають вимогам до членів Ради та виявили бажання брати участь у діяльності Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до Овруцької міської ради внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань, благодійними організаціями документів в електронній та паперовій формі, а саме:

- заяви у рекомендованій формі, в якій зазначається про готовність працювати, а також інформація про входження до складу інших консультативно-дорадчих органів, відсутність конфлікту інтересів;

- документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або єДокумент;

- документа про освіту (за наявності);

- мотиваційного листа кандидата у довільній формі, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;

- резюме у рекомендованій формі;

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, сформованої засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості);

- для представників громадського об’єднання чи благодійної організації - листа за рекомендованою формою щодо включення до складу Ради цього представника з інформацією про діяльність організації щодо забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб і реалізації проєктів у межах Овруцької територіальної громади.

 

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради, які оцінюватиме виконавчий комітет Овруцької міської ради, є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

 

Склад Ради утворюється у кількості не більше 30 осіб. При цьому чисельність представників виконавчого комітету Овруцької міської ради становитиме не більше однієї третини осіб; чисельність внутрішньо переміщених осіб - не менше, ніж 50 відсотків кількісного складу членів Ради.

 

Терміни подання документів: з 28.12.2023 р. по 11.01.2024 р. включно.

Адреса для подання документів: 11101, Житомирська область, м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, буд. 41, каб. 3, Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради (приміщення КНП «Овруцький ЦПМСД» , колишнього Діагностичного центру).

Електронна пошта: socposlugiomr@ukr.net

Контактна особа: Можарівська Юлія Михайлівна, тел.: +380 960288494