В Овруцькій громаді відбувся урочистий захід  до Дня Соборності України

  • 112

Фото без описуУкраїнці відзначають День Соборності як символ злуки та єдності. 22 січня 1918 року УНР виборола незалежність, а вже за рік у цей день обʼєдналися дві частини України – Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка.

22 січня 2022 року, в Овруцькій громаді відбувся урочистий захід  до Дня Соборності України, в якому взяли участь працівники структурних підрозділів міської ради та громадськість.

Під час заходу було згадано про найважливіші віхи в історії нашої держави, що навічно вписані в історію України. Хвилиною мовчання вшанували полеглих борців за волю і незалежність України та в знак  безмежної поваги до їх пам’яті поклали квіти до підніжжя стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько-українській війні» та пам’ятника Тарасу Шевченку.

Секретар Овруцької міської ради Віктор Кисіль привітав учасників заходу зі святом, закликав до єдності та наголосив, що обов’язок кожного вшановувати пам’ять наших Героїв.

Урочистий захід закінчився виконанням Державного Гімну України усіма присутніми, які тримали український прапор – святиню національної єдності, честі та гідності, минулого й сьогодення.