КП «Водоканал» Овруцької міської ради Житомирської області  надає Звіт «Про виконання Перспективного плану розвитку водопровідно-каналізаційного господарства», який включений в Програму соціально-економічного розвитку міста на 2023 рік

  • 39

КП «Водоканал» Овруцької міської ради Житомирської області  надає Звіт «Про виконання Перспективного плану розвитку водопровідно-каналізаційного господарства», який включений в Програму соціально-економічного розвитку міста на 2023 рік.

Планом заходів було завдання виконати роботи з ремонту водопровідних мереж із заміною металевих труб, вставок на поліетиленові по вул. Озерній, Нагорянській, Карпенка-Карого, Котляревського, Зарічній, але у зв’язку з виникненням аварійних ситуацій на інших ділянках водопровідної мережі для забезпечення безперебійної подачі води населенню міста було вирішено першочергово виконати роботи по заміні та ремонту аварійних ділянок по вул.: Замковій, Прикордонній, Г. Майдану,  Енергетиків, Шмуйла, Рослика, І. Сірка, Героїв УПА, М. Приймаченко, Танкістів, Олега Ольжича, Леся Курбаса, Героїв Пожежників, Лесі Українки, Металістів, Миру, Північній, частково Б. Хмельницького, Котляревського.

Замінено сталеві водопровідні труби в насосній станції № 2, протяжністю 169 м/п та віконні блоки на пластикові, та встановлено 3 насоси подачі води, вартістю 465 тис. грн., які передані із фонду запасів безкоштовно.

Виконано заміну водопровідної мережі, протяжністю 20 м – перехід через дорогу у футлярі по вул. М. Ващука.

Всього замінено та виконано ремонт водопровідних мереж, протяжністю 2 км 832 м.пог. на суму 3 млн. 700 тис. грн..Виконано ремонт водопровідних мереж із заміною вводів житлових будинків по вул. Г. Виговського, 68, Шевченка, 86, Київській, 70а, 127 на суму 78 тис. грн.

Замінено засувок та кранів – 25 шт.

Відремонтовано 29 оглядових колодязів.

На вимогу ДСНС для зручності розташування і користування пожежними гідрантами були змінені адреси їх заміни. Замінено пожежні гідранти в кількості 6 штук по вул. Відродження, 4, 19, 29, Г. Майдану, 13, І. Богуна, 33, М. Ващука, 4 та відремонтовано по вул. Б. Хмельницького, 32, Князя Олега, 40, Шолом Алейхема, 2 та на перехресті вул. І. Франка-Київської. Роботи виконані на суму 215 тис. грн.

Закуплено та встановлено 60 покажчиків розміщення пожежних гідрантів.

Для забезпечення безперебійної подачі води в місто, у разі відсутності енергопостачання, станції другого підйому  та свердловини ВНС № 1, ВНС № 2 забезпечені автономним живленням  від генераторів.

Проведено перевірку та ремонт обладнання бюветів, ремонт та фарбування накриттів над шахтними колодязями.

У зв’язку з виникненням аварійних ситуацій на каналізаційних колекторах було вирішено першочергово виконати ремонт та заміну аварійних ділянок по вул. Г. Виговського, Б. Хмельницького, Т. Шевченка, М. Ващука та на території очисних споруд.

Всього відремонтовано та замінено 1 км 332 м. пог. каналізаційних мереж на суму 3 млн. 601 тис. грн..

Виготовлена проектно-кошторисна документація на виконання капітального ремонту методом санації без пошкодження асфальтобетонного покриття аварійного колектора, діаметром 400 мм, протяжністю 668 м по вул. Т. Шевченка на суму 11 млн. грн.. та по вул. Б. Хмельницького, діаметром 600 мм та 800 мм, протяжністю 1430 м на суму 51 млн. грн..

Також відремонтовано 19 оглядових колодязів на каналізаційних мережах та виконано гідродинамічне очищення каналізаційних мереж, колодязів, каналопромивальною машиною високого тиску, протяжністю 2 км 985 м.

Проведено ремонт, заміну та обслуговування насосного обладнання очисних споруд та КНС, замінено 9 засувок.

У разі відсутності енергопостачання очисних споруд та КНС передбачено забезпечення автономним живленням даних об’єктів від генератора, який встановлений на автомобілі.

Виконано поточний ремонт ливневої каналізаційної мережі та водовідвідних каналів на суму – 1 млн. 036 тис. грн.

 

Директор КП «Водоканал»                                           Олександр ЛАТАШ

Вик. Анатолій РУДНІЦЬКИЙ