м. Овруч пройшла зустріч з родинами полонених та зниклих безвісти військовослужбовців представників Вінницького регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

  • 340

Фото без опису29.01.2024 року у  м. Овруч пройшла зустріч з родинами полонених та зниклих безвісти військовослужбовців представників Вінницького регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

У заході взяли участь заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, начальник Коростенської РВА Олег Рябой, Овруцький міський голова Іван Коруд, заступник начальника відділу прав військовополонених та членів їх родин Секретаріату Уповноваженого Верховної ради України з прав людини Оксана Горбачова, начальник відділу з питань ветеранської політики Житомирської ОВА Денис Соколовський, начальник 1 відділу Коростенського РТЦК та СП Леонід Юрченко.

Найбільше матері, близькі й рідні поставили питання щодо механізму подачі документів, видачі посвідчень «безвісти зниклих», звільнення своїх близьких та питання грошового забезпечення і виплат, передбачених законодавством України.

Окремо в рамках зустрічі представники Координаційного штабу надали індивідуальні відповіді на особисті питання родин та налагодили комунікацію для подальшого їх супроводу на шляху до пошуку чи звільнення захисників. В ході зустрічі також обговорено питання щодо небезпеки поширення або передавання невідомим особам персональної інформації військовополонених, що своєю чергою ускладнює процес повернення Героїв додому.

 

«Війна  - це наше спільне горе, тому сьогодні головним завданням є надання інформаційно-консультативної та необхідної профільної підтримки сім’ям полонених і зниклих безвісти, а також надання допомоги звільненим з полону в проходженні реабілітації та постреабілітаційних заходів.», - зазначив міський голова Іван Коруд.

Ми вдячні організаторам та учасникам заходу за змістовну зустріч з  родинами безвісти зниклих і полонених Захисників України. Віддаємо шану матерям, близьким і рідним Захисників України за їх терпіння, витримку та віру у Перемогу. Дай Боже, щоб усі заходи, які ми проводимо з повернення чи пошуку наших Героїв закінчилися одним – поверненням їх додому живими і здоровими.

Слава Героям! Слава Україні!