В обласній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулося засідання очільників громад Житомирщини

  • 100

Фото без опису15 лютого 2024 року в обласній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулося засідання очільників громад Житомирщини, членів Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад».

Голова Житомирського регіонального відділення ВАОТГ, Овруцький міський голова Іван Коруд привітав учасників заходу та до вітального слова запросив начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка. Віталій Іванович надав коротку інформацію щодо ситуації в області, акцентувавши увагу на основних пріоритетах, які стоять перед органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також на єдності та високій відповідальність всіх гілок влади для наближення до нашої Перемоги.

З вітальним словом до учасників засідання звернулися заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, виконавчий директор Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Тарас Добрівський, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський, експерт Платформи «Міжнародні відносини» ВАОТГ Григорій Борщ, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної військової адміністрації Наталія Арендарчук,  директор Департаменту фінансів ОВА Віктор Венцель,

 

Обговорення проблемних питань у сфері адміністрування місцевих податків і зборів відбулося за участю заступника начальника Головного управління ДПС в Житомирській області Галини Воробей.

В рамках підписаного в грудні 2023 року Меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською Асоціацією ОТГ та Ощадбанком, участь в засіданні взяла представниця з мікро, -малого та середнього бізнесу філії Житомирського регіонального управління АТ «Ощадбанк» Наталія Закусило.  Вона презентувала Проєкт міжнародної технічної допомоги «Програма кредитування ММСП від  Ощадбанку, грантові програми Уряду, як інструментарій співпраці з ОМС» та відповіла на питання голів громад щодо налагодження співпраці.

Після розгляду основних питань порядку денного засідання, очільники громад мали можливість поспілкуватися, обговорили ряд інших проблемних для органів місцевого самоврядування питань та окреслили шляхи щодо їх вирішення.

Підсумовуючи засідання, голова Житомирського регіонального відділення ВАОТГ Іван Коруд підкреслив важливість проведення таких заходів, подякував всім запрошеним та головам громад за активну участь та позитивну атмосферу.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити, працювати, допомагати!