У другу річницю повномасштабного російського вторгнення, в м. Овруч вшановано пам’ять Героїв російсько-української війни

  • 240

Фото без опису24 лютого 2024 року минає  два роки від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України.  Це два роки незламності, 24 місяці мужності, 102 тижні стійкості, 730 днів волелюбності.  За два роки війни повітряна тривога лунала понад 40 тисяч разів. У ці дні українці об’єднуються, щоб знову привернути увагу світової громадськості до війни. Ми, українці, тримаємо оборону й демонструємо волю перемогти  над ворогом, чим доводимо спроможність протистояти російській військовій агресії.  

Житомирська область, а з нею Овруччина була атакована фактично в перші хвилини війни – о 5-й ранку 24 лютого, загалом по селах Підруддя, Раківщина, Гуничі, Привар, Нивки, Кирдани, Потаповичі, Черепинки, Піщаниця, а також по Овручу було завдано понад 70 бомбових ударів. Зафіксовано 198 пошкоджених приватних житлових будинків, із них знищено вщент 2 в Овручі, 3 – в Раківщині, 1 – в Нивках та 15–у Приварі. Всього в громаді було знищено 21 приватний житловий будинок, пошкоджено 42 багатоквартирні житлові будинки, близько 400 квартир та 37 об’єктів критичної і соціальної інфраструктури. На Центр зайнятості в Овручі було скинуто дві авіабомби вагою понад п'ятсот кілограмів.  Загинула сім'я Можарівських від авіабомби, яка  влучила в їх будинок.

Росія не полишає нашу країну і сьогодні.  Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст і критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об’єкти. У спротиву російському агресору український народ демонструє світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності перед жорстоким ворогом.

Багато наших земляків у складі ЗСУ знаходяться на вогневих рубежах , відбиваючі атаки ненависного агресора.

І хоч ми можемо спокійно спати, маємо світло і тепло, займаємось звичними справами , але тільки тому, що наші мужні воїни- чоловіки, сини, близькі – захищають нас вдень і вночі, щохвилини ризикуючи своїм життям. Шалений наступ військ російської федерації вдається зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних Сил України.  Віримо в силу ЗСУ, віримо в силу нашого народу!

Дякуємо героям, лікарям, волонтерам, країнам – партнерам, простим людям, які щодня наближають маленькими кроками нас до перемоги. Пам’ятаймо, в  єдності та в правді вся наша сила!

У другу річницю повномасштабного російського вторгнення, в  м. Овруч вшановано пам’ять Героїв російсько-української війни, які боролись за незалежність нашої держави, починаючи з 2014 року. Покладено квіти до стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні».

У зв’язку з питаннями безпеки,  враховуючи можливі провокації з боку ворога,  захід пройшов з обмеженою кількість людей.

В приміщенні Овруцької міської ради організовано фотовиставку «Уламки війни», яка складається з серії світлин, на яких зображені зруйновані окупантами будинки на території Овруцької міського територіальної громади.

Тримаємось і віримо – Україна переможе і буде вільною, мирною державою!      

Слава Героям!

Слава Україні!