Учергове годинники на "літній" час Україна переведе сьогодні  (в ніч з 30 на 31 березня)

  • 41

Фото без описуУчергове годинники на "літній" час Україна переведе сьогодні  (в ніч з 30 на 31 березня). Оскільки спатимемо на 1 годину менше, то деякі люди можуть відчути дискомфорт від цього процесу.

* не перевтомлюйтеся.

У цей період намагайтеся уникати надмірних фізичних навантажень, не затримуйтеся на роботі і, по можливості, більше відпочивайте.

За даними дослідників, у перші дні після переведення стрілок на "літній" час кількість нещасних випадків на виробництві зростає, в середньому, на 5%. А ще ризик інсультів підвищується на 8 %. Тому варто дати організму можливість пристосуватися до нового розпорядку дня. Особливо це актуально для людей поважного віку і тих, хто має порушення в роботі серцево-судинної системи.

* не нервуйте.

Щоб знизити рівень стресу в організмі, слухайте заспокійливу музику, пийте трав'яні чаї та більше гуляйте на свіжому повітрі. Хоча наразі - це непросто, але намагайтеся менше нервувати.

* свіже повітря.

Регулярні піші прогулянки на свіжому повітрі мають стати невід'ємною частиною здорового способу життя кожної людини.

* уникайте надмірностей в їжі.

У цей період і не лише варто виключити з раціону жирну й гостру їжу, їсти поменше солодкого та мучного. Найкраще дотримуватись принципу "тарілки здорового харчування".

* відмовтеся від кави і алкоголю.

Вони можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.

Насолоджуйтесь природою і погодою, та дбайте про своє здоров’я!