Овруцька громада розпочинає співпрацю з UNIDO

  • 79

Фото без описуОвруцька громада розпочинає співпрацю з UNIDO - серед пріоритетів: медицина, гуманітарна допомога та біологічне паливо.  З цією метою відбулася навчальна поїздка  предствників з  7 громад України на запрошення спеціалізованої агенції ООН UNIDO Ukraine, метою якої є інноваційний і промисловий розвиток та прискорена індустріалізація країн, що розвиваються шляхом мобілізації національних і міжнародних ресурсів в містах Німеччини та Швейцарії в рамках навчального курсу. Темами було відновлення України й розвиток міжмуніципальної співпраці:

  1. Платформа Cities4Cities United4Ukraine

В мерії міста Зіндельфінген презентували проєкт про налагодження партнерства муніципалітетів України з містами країн Європи, обговорено потреби українських міст, допомоги цивільному населенню, яке постраждало від бойових дій.  Використовуючи дану платформу можна отримати підтримку, допомогу громадам  , збереження  та відновлення місцевої інфраструктури.

  1. Баден-Вюртемберзький кооперативний державний університет.

 Відвідали Баден-Вюртемберзький кооперативний державний університет. Ознайомились з розробками в галузі машинобудування у Німеччині . Презентували напрацювання науковців у сферах телемедицини та електронної мобільності щодо надання послуг мешканцям, які не мають можливості потрапити на консультацію до спеціаліста. Телемедицина надає  можливість консультуватись у провідних фахівців всього світу дистанційно.

  1. Продукування біогазу через утилізацію відходів

Цінний швейцарський досвід в цій галузі переймали на прикладі підприємства компанії Renergon, в місті Тегервілені. Ознайомились з виробництвом перетворення відходів життєдіяльності у енергію.

Дякуємо за допомогу Україні, досвід та потужні можливості міжмуніципальної та міждержавної співпраці.

Подяка Гамалію Михайлу  та його  команді за організацію навчання та підтримку.