В м. Коростень відбулося засідання "круглого столу" в рамках роботи онлайн засідання Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

  • 58

Фото без опису22 квітня 2024 року, під головуванням Овруцького міського голови Івана Коруда, як керівника робочої групи в м. Коростень відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Соціальне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Нагальні питання та їх вирішення в умовах воєнного стану» під головуванням голови підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Арсенюка О.О.

Участь в обговоренні взяли громадські організації, які представляють інтереси громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, члени робочої групи Коростенського району: Іван Коруд, голова Овруцької міської територіальної громади; Володимир Арешонков, Народний депутат України; Дмитро Бовсуновський, заступник начальника управління – начальник відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області.  

 Іван Коруд звернув увагу учасників «круглого столу» на наслідки Чорнобильської катастрофи та запропонував: «Внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», виключивши абз.4 ст 8 зазначеного Закону з метою не допустити зменшення розміру пільг передбачених ст. 39 Закону №796-ХХІІ, дотримання гарантованого Основним Законом України рівня соціальних гарантів і соціального захисту постраждалого від аварії на ЧАЕС населення.

«Ми маємо знайти справедливе рішення, щоб врегулювати це питання. Адже заручниками даної проблеми стали ми голови 13 громад Коростенського району, які не можуть розв'язувати дане питання, бо це належить в компетенції Міністерств та Верховної Ради України».   

Відео трансляція засідання "круглого столу" - за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1u_CACegOz0&t=1187s.