Звернення міського голови у звязку із роковинами Чорнобильської трагедії

  • 45

Фото без описуШановна громадо! Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

У цей день ми згадуємо героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків та усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи.

Сьогодні людству добре відомо, що  Чорнобильська катастрофа – це «хворий» рудий ліс, заражена земля і вода, тисячі квадратних кілометрів безлюдних територій, загублені життя та водночас це - символ безмежної мужності багатьох тисяч українців, в тому числі і наших земляків.

Змінюються епохи та не змінними лишаються Герої - українці, що мають мужність і силу для боротьби з будь-яким ворогом.

Низько вклоняємося нашим  землякам – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Міцного здоров’я вам, життєвої енергії, сімейного затишку, миру,  щастя й добробуту на довгі роки!

Найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію представникам усіх професій, які зупинили поширення радіоактивних викидів на весь світ.

У скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, чиї життя обірвав смертоносний атом. З нами назавжди залишиться невимовний біль від втрати тих сміливців, серед яких був наш земляк, уродженець с. Велика Хайча, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, командир відділення 6-ї самостійної воєнізованої пожежної частини з охорони міста Прип'ять, Герой України – Микола Васильович Ващук.

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Щиро дякую всім, хто йшов у ядерне пекло рятувати усіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Без перебільшення – вони врятували не тільки Україну, а й світ.

Слава Героям-чорнобильцям!

Слава Героям сьогодення!

Слава Україні!

З повагою, міський голова       Іван Коруд