Звернення міського голови Івана Коруда з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 65

Фото без описуШановні ветерани Другої світової війни!

Шановні жителі Овруцької громади!

8 травня, український народ  разом з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті та примирення та вшановує незабутній подвиг тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом і переміг його та пам'ять всіх, чиї життя забрала та війна.

Утрати українського народу у тій війні упродовж 1939 – 1945 років були колосальними. Загинуло понад вісім мільйонів українців. Як вічний вогонь, у серцях наших людей, горітиме  пам'ять про ці загублені долі.

Донедавна, усвідомлюючи, осмислюючи та аналізуючи страшні події Другої світової війни, людство скандувало: «Ніколи знову»…

На жаль, незасвоєні уроки історії диким плем’ям російських загарбників, нині знову спричинили посягання на свободу іншої країни, нині знову привели до розрухи, горя та страждань. російські нелюди зазіхнули на сокровенне нашої нації  – суверенітет та територіальну цілісність України.

Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, найкращі Сини і Доньки стали на захист рідної землі  проти російського зла та із зброєю в рухах боронять наше право жити у вільній, неподільній і квітучій Україні.

 

У цей день, віддаючи найглибшу шану тим, хто майже вісімдесят років тому захистив Україну і весь світ від гітлерівської навали та всім Героям сьогодення, які поклали свої вірні синівські серця до ніг Матері – України, хочу від усього серця висловити слова подяки і підтримки нашим воїнам-захисникам, які зараз боронять незалежність і суверенітет України від путінського фашизму на східному фронті. Ви гідно наслідують приклад високого патріотичного духу своїх героїчних дідів-прадідів.

 

Міцного здоров’я, щастя і довгих років життя вам, дорогі ветерани! А всім нам – мирного неба над головою, взаєморозуміння, добра та єдності!

Пам'ятаємо – перемагаємо!

Слава Героям!

Слава Україні!

 

З повагою, міський голова Іван Коруд