День Героїв: в Овручі провели заходи присвячені цій особливій даті

  • 148

Фото без опису23 травня, весь український народ відзначає День Героїв — день тих, хто в різні часи присвятив своє життя боротьбі за свободу та незалежність України.

Сьогодні, з нагоди Дня Героїв в м. Овруч провели низку заходів, присвячених цій особливій даті.

Урочистості розпочалися з пам’ятної ходи центральною вулицею міста. Матері, батьки, дружини, діти загиблих Героїв, керівництво громади на чолі з міським головою Іваном Корудом, представники громадських організацій та всі охочі мешканці громади з квітами, прапорами та фотографіями полеглих Героїв тихою ходою пройшлися від Європейської площі до площі Свободи, аби вшанувати пам'ять полеглих Героїв. Перехожі на колінах зустрічали траурну колону.

Біля  стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр відправив поминальну панахиду за загиблими та померлими Героями. У спільній молитві присутні помолилися за упокій їхніх душ, поклали квіти до стели з фотографіями Героїв.

Присутні, у жалобі, схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг, аби наша Україна залишалася незалежною. Поіменно згадали кожного нашого земляка, який загинув за майбутнє України.

Для Героїв та сімей загиблих Героїв урочистості продовжилися в Овруцькому будинку культури. Міський голова вручив Захисникам почесні грамоти Овруцької міської ради та грошову винагороду; нагрудний знак та посвідчення «Почесний громадянин міста Овруч» (посмертно) вручено  рідним та близьким дев’яти загиблих героїв: Колеснікова Дмитра Олександровича, Валея Андрія Олександровича, Мошківського Миколи Михайловича, Сороки Василя Романовича, Пушкаря Владислава Петровича, Хомича Володимира Івановича, Марченка Володимира Володимировича, Бабенка Руслана Олексійовича та Хомича Вячеслава Степановича. Сім’я загиблого Героя -  Барановського Сергія Олександровича отримала його відзнаку «За мужність» ІІІ ст. (посмертно) від начальника 1 відділу Коростенського РТЦК та СП підполковника Леоніда Юрченка.

Заступник коменданта 2 прикордонної комендатури 9 прикордонного загону ім. Січових Стрільців ДПС України капітан Олена Роговська передала матері загиблого Героя - Хмельовського Володимира Володимировича орден сина «За мужність» ІІІ ст.(посмертно).

 По завершенню заходу, Герої підійшли до стенда загиблих і померлих побратимів, щоб ще раз уклонитися світлій їх пам’яті.

Заключною частиною програми заходів стало покладання квітів до всіх пам’ятних знаків та місць поховання Героїв.