Овруччина відзначила День Соборності України

  • 187

Фото без описуСьогодні, 22 січня 2023 р., біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Соборності України.

У заході взяли участь керівництво міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом, та представники громадськості. З вітальним словом виступили міський голова Іван Коруд,  патріот, волонтер, пошуковець Яків Грищук, настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр.

Міський голова Іван Коруд зазначив, що цілісність нашої рідної країни, скріпленої кров’ю мільйонів незламних Борців,  буде цілком відновлена і Україна звільнить усі території, захоплені ворогом й побажав присутнім добра, миру, здоров’я, перемоги та якнайшвидшого повернення кожного українського сина і доньки, наших Героїв, до своїх родин.

Цей день засвідчує, що немає Східної і Західної України, є лише одна єдина незалежна, соборна й демократична держава і ми – єдиний народ!

Цьогоріч ми зустріли День Соборності з почуттям глибокого суму й жалоби за загиблими під час повномасштабного вторгнення російської федерації. Поіменно, згадали наших Героїв, які відали своє життя у боротьбі за незалежну Соборну Україну та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Учасники заходу долучилися до патріотичного флешмобу у рамках проєкту «Нитка єдності» за ініціативи управління культури та туризму Житомирської ОВА у партнерстві з Почесним амбасадором Житомирщини, майстром народної творчості Олегом Земнуховим. На заході пролунала низка патріотичних пісень.

В знак глибокої вдячності за любов до рідної землі, присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні».