Звіт Левковицького старостинського округу за підсутками роботи 2022 року

  • 270

ЗВІТ

Старости Левковицького старостинського округу № 18 та виконувача обов’язків старости Хлуплянського старостинського округу №14 Овруцької ОТГ. Коростенського району Житомирської області про проведену роботу за 2022 рік

         Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативноправовими актами я, Левківський Василь Іванович - староста Левковицького старостинського округу та виконувач обов’язків старости Хлуплянського старостинського округу Овруцької ОТГ звітую за рік своєї роботи.  У своїй роботі я керувався  законодавчими актами України. Виконував доручення міського голови Коруда І.Я та виконавчого комітету Овруцької міської ради, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України під час воєнного стану  в межах своїх повноважень. Звіт перед жителями громади - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями та відданість своїй роботі.

    В Левковицькому старостинському округу загальна кількість населення становить – 728 чол. та в Хлуплянському старостинському окрузі – 596 чол. Прийнято внутрішньо переміщених осіб -85 чол. За звітний період 2022 рік по округах померло -20 осіб. Народилося – 3 дітей. Основний вид діяльності округів – це виробництво сільськогосподарської продукції. Всі сільськогосподарські землі обробляються.

    На території Левковицького та Хлуплянського  старостинських округів є такі комунальні заклади, які утримуються коштом Овруцької міської ради – це Левковицька гімназія, де навчаються 65 учні, Левковицький ЗДО «Джерельце», в який входять 20 дітей, Левковицька та Хлуплянська сільські бібліотеки,  Левковицький та Хлуплянський будинки культури, Левковицький ФАП, ФАП села Оленичі. Лише завдяки спільній праці з міським головою Корудом І.Я вирішуються проблемні питання, які виникають на територіях старостатів.

       На території Левковицького та Хлуплянського старостинських округів надаються такі адміністративні послуги : видача різного виду довідок, складення актів матеріально-побутових умов проживання, проводиться реєстрація та зняття з реєстрації громадян, нотаріальні дії, оформлення субсидій, оформлення соціальних допомог, оформлення пільг.    

 

За звітний рік було видано:

 - довідок соціально-правового характеру – Левковичі -713, Хлупляни -431;

- складено актів матеріально-побутових умов проживання  – Левковичі -14, Хлупляни -18 ;

- реєстрація внутрішньо переміщених осіб – Левковичі -55, Хлупляни -30;

- реєстрація та зняття з реєстрації громадян – Левковичі -37;

 - нотаріальні дії – Левковичі -131, Хлупляни -37;

 - оформлення субсидій  - Левковичі -104, Хлупляни -70;

 - оформлення компенсації за харчування – Левковичі - 242;

 - оформлення соціальні допомоги  – Левковичі -105, Хлупляни -35;

 - оформлення пільг – Левковичі -143, Хлупляни - 70;

 - прийнято звернень – Левковичі -11, Хлупляни - 9;

 - ПК соціальна громада – Левковичі -470;

      Розпорядженням міського голови затверджено графік прийому громадян старостою села та визначено прийомні дні: понеділок, вівторок, середа. В ці дні я веду особистий прийом громадян в приміщенні старостинських округів, які звертались з проблемами різного характеру, надавав рекомендації та консультації. Деякі питання вирішувались відразу, для вирішення інших потрібно було витратити трохи часу для надання відповіді, деякі питання необхідно було вирішувати разом з міським головою.

      24 лютого 2022 року Повномасштабне вторгнення росії в Україну.

      До Левковицького та Хлуплянського старостинських округів було прийнято 85 внутрішньо переміщених осіб, яким надавалася продуктова та гуманітарна допомога від благодійних організацій, надавали допомогу в консультації та оформленні всіх грошових допомог від різних благодійних фондів.

     На початку вторгнення були проблеми з продуктами харчування для наших військових ЗСУ. В Левковицькому та Хлуплянському старостинських округах всі люди згуртувалися та зібрали продукти харчування, засоби гігієни, які були завезені власним транспортом у волонтерські пункти прийому міста Овруч.      З повномасштабним вторгненням по Левковицькому та Хлуплянському округах було порушене постачання продуктів харчування, хліба по магазинах. Було прийнято рішення власним транспортом їздити до міста Овруч закупляти хліб, борошно, крупи, цукор та розвозити по селах (с.Теклівка, с. Острови, с. Левковицький Млинок, с. Левковичі.). Також у фермерських господарствах набирали молоко, яке розвозили по Левковицькому та Хлуплянському округах на час поки фермерські господарства не мали змогу здавати молоко на перероблення.

         Неодноразово їздили до міста Овруч по продуктову допомогу, яка надходила з Європи та інших країн. Всі продуктові набори розвозилися по округах для малозабезпечених, багатодітних сімей, одиноких та внутрішньо переміщених осіб. Також за зверненнями людей з округів власним транспортом заправляв та привозив балони з газом. Староста разом з прибиральниками округів неодноразово їздили до міста Овруч для прибирання уламків та відновлення покрівель, вікон житлових будинків, які були пошкоджені ракетними ударами, прибирали річку Норин, прибирали підвальні приміщення житлових будинків міста Овруч, обкошували узбіччя та обрізали кущі.   

По благоустрою Левковицького та Хлуплянського  округів  протягом звітного періоду  було зроблено великий обсяг робіт, а саме: в першу чергу в зимовий період проводилась прочистка вулиць від снігових заметів. В період з  квітня по травень проведення весняної санітарного очищення сіл Левковичі та Хлупляни де проводили такі роботи, як побілка бордюр та дерев в центрі сіл та інші. За звітний період щомісячно проводились прибирання по всій території Левковицького та Хлуплянського  округів обкошування вулиць, дитячих майданчиків, автобусних зупинок, зрізання кущів та обрізання дерев по вулицях всій території. З прибиральниками проводили зрізання кущів, обрізання дерев на кладовищах округів. В селі  Левковичі розпочали розбирати приміщення списаної старої школи, а саме знімання шиферу, який був наданий матері Левківській Н.В загиблого сина на війні для покрівлі сараю. Також надано шифер для накриття приміщення, в якому встановлений млин. Надано шифер для покрівлі гаража в якому буде знаходитися шкільний автобус.

За зверненням матері загиблого військовослужбовця Левківського Д.М було збудовано сарай для худоби. Матеріалами для побудови сараю забезпечила міська рада та підприємці пилорами в селі Хлупляни.

        На постійній основі разом з фельдшерами відвідував кризові сімї де проводилися бесіди по вихованню дітей.

Проводилась заготівля та привіз дров в котельню адміністративного приміщення старостинського округу, кризовим сім’ям, одиноким, внутрішньо переміщеним особам, та людям, що зверталися. ДП «Словечанським лісгоспом» було привезено і забезпечено дровами сім’ї загиблих військовослужбовців Левківській Н.В та Левківській В.А.

КП «Відродженням» було проведено ремонт водогінної мережі по вул. Газовка, Молодіжна, Слобода, Шиманчуки, Центральна, Декони в с. Левковичі та на вулиці Лесі Українки в с.Оленичі. Проводили ремонт вуличних колонок по вулицях Молодіжна, Шиманчуки, Горка в с. Левковичі. В селі Левковичі було під'єднано частотник на свердловину для управління насосом, яке дає змогу для економії води та електроенергії. В селі Стугівщина проводилася прочистка водо напірної башти.

Для того, щоб вирішити всі наші проблемні питання, втілити наші мрії та задуми, необхідно щоденно старанно  працювати  протягом року – від цього буде залежати кінцевий результат. За звітний період  2022 року брав участь у всіх засіданнях виконавчого комітету, також працівниками міської ради були проведенні для нас, старост, навчання, які вкрай необхідні для нашої роботи, беру участь в онлайн-навчаннях. Також по старостинському округу було вирішено чимало й інших важливих питань.

В першу чергу хочу подякувати нашим Збройним Силам України, нашим військовим за їхню міць і витримку. Також хочу подякувати міському голові Коруду Івану Ярославовичу за нашу співпрацю, за допомогу у розв'язанні питань нашого округу й в подальшій нашій роботі, працівникам старостинського округу, керівникам комунальних закладів, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, висловлюю велику надію на тісну співпрацю з підприємцями, одноосібниками, сільськогосподарськими товаровиробниками та надіюсь на їхню допомогу і словом, і ділом для того, щоб наблизити нашу перемогу.

Слава Україні! Героям Слава! Україна понад усе!

 

Староста Левківський  Василь Іванович.