Звіт Норинського старостинського округу за підсутками роботи 2022 року

  • 148

Звіт

старости Норинського старостинського округу

про виконану роботу в 2022 році

В своїй роботі староста Норинського старостинського округу протягом звітного періоду дотримувався Конституції та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламенту Овруцької міської ради, Регламенту виконавчого комітету Овруцької міської ради,  Положення про старосту Овруцької міської територіальної громади; брав участь у засіданнях виконавчого комітету ради Овруцької міської ради, в організації та проведенні зборів громади Норинського старостинського округу (відповідно до графіка затвердженого виконавчим комітетом), в оформленні документів цих зборів, вносив пропозиції до порядку денного зборів, забезпечував виконання рішень зборів та здійснював моніторинг їх виконання;сприяв виконанню на території Норинського старостинського округу програм соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням ради, інших актів ради та її виконавчого комітету, вносив до виконавчого комітету, інших виконавчих органів ради пропозиції з цих питань; проводив прийом громадян на території Норинського старостинського округу.

На території Норинського старостинського округу  Овруцької міської ради  постійно здійснювалися заходи щодо забезпечення виконання вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України  «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», актів Уряду щодо розгляду звернень громадян, рішень виконавчого комітету Овруцької міської ради. Протягом 2022 року надійшло і опрацьовано 158 звернень. На кожне звернення заявникові надавалось роз’яснення з порушеного питання та видавались необхідні документи.

За звітний період на території старостинського округу проведено такі заходи щодо благоустрою: збирання та вивезення твердих побутових відходів, прибирання стихійних сміттєзвалищ, вирізання кущів та прибирання аварійних дерев по населених пунктах старостинського округу, заготовлено та порізано дрова  (36 складометрів) для потреб котельні приміщення старостинського округу та ФАПу, проведено підсипання відсівом та грейдерування доріг населених пунктів старостинського округу, проведено ремонт приміщення старостинського округу, постійно надавалась допомога у  вивезенні твердих побутових відходів на території Бондарівського, Великохайчанського та Шоломківського старостинських округів, постійно брали участь у толоках на території Овруцької міської ради та інших старостинських округах, забезпечувалося розчищення доріг від снігу на території старостинського округу та сусідніх старостинських округів; було забезпечено утримання кладовищ в належному стані та здійснювалися заходи щодо збереження пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам та братських могил.

Постійно здійснювався контроль за дотриманням громадського порядку на території старостинського округу та проводився контроль за  станом виконання встановлених рішеннями ради правил із питань благоустрою території населених пунктів старостинського округу, дотримання тиші в громадських місцях.

Постійно здійснювався контроль за збереженням  об'єктів комунальної власності на території округу.

Старостою здійснювалися заходи щодо недопущення дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави.З початку вторгнення військ російської федерації на територію України здійснювались заходи з охорони громадського порядку та інші заходи передбачені воєнним станом.Здійснювалися заходи спільно з Овруцьким відділом Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо виконання Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

В 2022 році виконувалися поточні доручення ради та її виконавчого комітету, міського голови, заступників міського голови.

Минулого року складалася та подавалася звітність до відділів  та структурних підрозділів міської ради, ЦНАПу(щоквартальне ведення паспортів старостинського округу, щоквартальні та щомісячні звіти за кількістю наданих адміністративних послуг, щорічний звіт по населенню, щорічний звіт про об’єкти погосподарського обліку (№6-сільрада), щорічний звіт по житловому фонду, щомісячний звіт по благоустрою). Здійснювався статистичний облік громади шляхом ведення погосподарських книг та щотижня передавалися звіти до відділу реєстрації місця проживання виконавчого комітету Овруцької міської ради.

Постійно проводився моніторинг та надавалася інформація у відповідні служби щодо кризових сімей, які проживають на території старостинського округу, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, а також громадян, які мають пільги відповідно до законів України; спільно з благодійниками та КУ Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради до державних та релігійних свят кризовим сім’ям та одиноким громадянам постійно надавалася допомога (продуктові набори, солодощі,  канцтовари, одяг та взуття).

Торік у складі пожежної команди працівники старостинського округу брали участь у гасінні  пожеж на території старостинського округу.

Протягом 2022 року надавалися адміністративні послуги на території Норинського старостинського округу:

 

№ з/п

       Назва адміністративної послуги

Кількість послуг наданих за

2022 рік

1.

Видача різного виду довідок, виписок з погосподарських книг

724

2.

Складено актів матеріально - побутових умов проживання та про фактичне проживання

28

3.

Видано витягів про реєстрацію місця проживання

106

4.

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання

37

5.

Нотаріальні дії

185

6.

Оформлення субсидії

114

7.

Соціальні допомоги

124

8.

Оформлення пільг

170

9.

Прийнято звернень

158

10.

Компенсація за не харчування дітей

594

11

Зареєстровано ВПО

64

12

Всього

2329

13

Кількість справ переданих через ПК «Соціальна громада»

396

14

Вручено повісток

287

 

Здійснювалися заходи щодо функціонування водогінної мережі та території старостинського округу (під'єднано 258 абонентів):видавалися довідки для КП «Відродження»  про зміну норми споживання води для абонентів (вулична колонка, дворова колонка, хатня колонка); постійно проводилася робота з населенням щодо зменшення заборгованості за централізоване водопостачання; проводився збір коштів за спожиту воду з водогінної мережі (зібрано кошти у сумі 276011,01 грн). Проводилася робота з  населенням по  встановленню лічильників обліку спожитої води. На даний час  встановлено 119 лічильників. Працівники старостинського округу спільно з працівниками КП «Відродження» проводили ремонтні роботи під час аварій на водогінній мережі.

 

 

Староста Норинського старостинського округу № 9                                       Микола СЕРГІЙЧУК